{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bemoeienis

Leef en laat leven

Afbeelding blog 'Bemoeienis' Achtergrond blur afbeelding

Heel veel mensen hebben een (uitgesproken) mening en vinden het heel hard nodig om die maar ongevraagd met iedereen te delen.
Zo zijn er heel veel mensen die van mening zijn dat ik hoor te gaan samenwonen met de vader van ons ongeboren kind. Waarom? Daarom, omdat dat zo “hoort”. Het kindje “hoort” ook de achternaam van de vader te krijgen. Of wij het er samen nou over eens zijn of niet, dat doet er niet toe. Het moet wel zoals het hoort natuurlijk. Echt? Hallo, we leven in 2018!

Hoe heb jíj er persoonlijk last van dat ik niet samenwoon? Hoe word jíj persoonlijk geraakt door de achternaam van mijn kind? Leef en laat leven! Ik bemoei me ook niet met jouw leven en de keuzes die je maakt. Ik zou niet durven, wat gaat mij het aan?
Trouwen, bijvoorbeeld, niks voor mij. Maar als jij je liefde op die manier wil bekronen en je nodigt mij uit, ik kom wel hoor! Ik ben nog blij voor je ook! Dat ik niet in het huwelijk geloof, daar ga ik jou niet mee lastig vallen. Ik ga niet zuur lopen doen en cynisch zeggen dat het mij zal benieuwen hoe lang jullie bij elkaar zijn. Waarom zou ik? Jullie zijn gelukkig, daar gaat het om. En mocht het toch (uiteindelijk) misgaan, vind ik dat oprecht rot voor je en zal ik NOOIT tegen jou zeggen “zie je wel”.
Is het leven niet veel mooier als we elkaar in elkaars waarde laten, ongeacht onze eigen mening of overtuiging?

Dan heb ik het nog niet eens gehad over alle moeders die elkaar maar aanvallen. De voeding die we onze kinderen wel of niet geven, de kleding die (we) onze kinderen (laten) dragen. Hoe we omgaan met hun (school)prestaties. Gewoon de hele opvoeding. Overal hebben we meningen over, en dat is ook goed, maar ga niet ongevraagd jouw mening opdringen aan een andere moeder. En áls een (kersverse) moeder je om jouw mening vraagt, wil dat niet zeggen dat je je zure gal over haar uit mag spugen. Realiseer je iets meer wat voor impact jouw woorden (kunnen) hebben en hoe je daarmee ook overkomt op anderen. Respecteer elkaar alsjeblieft gewoon.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je