{{ message.message }}
{{ button.text }}

Beauty tips By Mari van de Ven.

In December ben ik helemaal naar Zwolle gereden voor de Mari Experience 2.0.

Afbeelding blog 'Beauty tips By Mari van de Ven.' Achtergrond blur afbeelding

Mari is zichzelf. En niet alleen Mari is dat maar ook Lucien Beijerinck en Ronald Maasakkers zijn dat (beide ook een belangrijk onderdeel tijdens de Mari Experience). Ze zijn eerlijk en dat vind ik zo belangrijk. Sinds Ronald Maasakkers tegen mij in Haarlem gezegd heeft dat ik moest stoppen met mijn wenkbrauwen epileren heb ik dat gedaan. Zij weten wat ze zeggen en zeggen het ook gewoon. Ook al zou de persoon in kwestie het misschien niet meteen als leuk ervaren. Je kunt het maar beter wel horen. Straks had ik zonder wenkbrauwen verder gemoeten.

Deze mensen leven voor hun vak. Zij doen dit met heel hun hart en ziel. Zij willen dat elke vrouw zich mooi voelt. Het mooie is dat zij elke vrouw mooi vinden. Lucien vertelde tussen neus en lippen door, tijdens de show, dat hij niemand, geen enkel persoon op de wereld lelijk vond. Iedereen is mooi. En hoe mooi is het dat zij dat mooie wat jij al bezit nog mooier maken. Hoe mooi is het dat zij hun geheimen met jouw delen.

Iedere vrouw is mooi en anders en daarmee is dus ook iedere huid anders. Kijk goed wat je kunt hebben ook al is het geen trend.

En het is niet erg, het niet weten hoe je, je make-up moet opbrengen. Geloof me ik zie wel eens foto’s van mezelf voorbij komen……. Mensen kinderen. Dan begrijp ik ineens waarom dit wel eens tegen mij werd gezegd: was je bang dat al je make-up gestolen word als je niet thuis bent.

Wat tips van Mari en Lucien.

Opmaken met daglicht. Doe eerst je ogen voordat je, je foundation en poeder opzet. Kleine tips, maar zulke belangrijke tips. Wie heeft er nou geen last van, net je foundation perfect opgezet, ga je, je ogen doen zit je poeder onder je ogen en wangen in plaats van op je ogen. Ja wegwerken dan maar en kijk foundation verpest. Ach, en zo lopen we allemaal te rommelen met onze make-up. En ook na uitleg van Mari zal datin het begin zo blijven. Want je moet oefenen, oefenen, oefenen. Het is niet zo dat als je van hem uitleg hebt gehad dat je daarna een top visagiste bent geworden. Nee want ook Mari doet dit al 25 jaar en leert nog steeds.

Alles begint bij een goede basis.Een goede basis coupe met je haar bijvoorbeeld. Laat een kapper goed naar de vorm van je hoofd kijken. Hoog voorhoofd, klein hoofd. Type haar en dergelijke. Vanuit daar ga je kijken welk kapsel het beste bij jouw past. En als dit kapsel geen mode trend is, zo be it! Als jij je goed voelt,zal je dat ook gaan uitstralen.

Hoe donkerder je, je haarkleur gaat doen hoe harder je over gaat komen en hoe lichter je, je haar doet, hoe dunner het gaat lijken. Heb je een hoog voorhoofd zou je zeker voor een pony kunnen gaan, maar heb je een klein voorhoofd, of een klein hoofd kijk dan uit met een pony. Hierdoor kan je hoofd nog kleiner gaan lijken.

Voor je, je haar gaat föhnen gebruik styling producten. Deze producten beschermen je haar. Als je haar nat is doe er dan extra voorzichtig mee. Nat haar is namelijk heel breekbaar. Een goede borstel is belangrijk. Wil je meer volume in je haar, föhn het haar dan in tegenstelde richting van hoe het groeit.

Wattenstaafjes zijn onmisbaar als je, je make-up gaat doen. Maak ze nat met je mond en niet met water. Water is hard en laat je huid uitdrogen.

Als je wallen hebt gebruik dan een counselor in een lichtere tint dan je foundation. Foundation gebruiken welke het zelfde is als je eigen huidskleur. Een poeder gebruik je ook in de dezelfde tint als je foundation. Een camouflage heb je nodig in een tint lichter en een tint donkerder dan je foundation.

Heb je blauwe ogen, dan kun je het beste werken met aarde tinten als oogschaduw. Heb je donkere ogen, zijn de kleuren groen, paars en blauw het beste. En heb je groene of grijze ogen, kun je eigenlijk bijna alles gebruiken, maar met name aarde tinten en paars.

Het enige wat make-up zou moeten doen is je nog mooier maken. Make-up als je het goed opzet gaat dat zeker doen. Het enige wat jij moet doen is oefenen, oefenen en nog een keer oefenen.

Op dit moment zijn rode lippen een trend. Maar pas daarmee op. Niet iedereen kan rood hebben. En kijk ook goed wat beter staat. Hard rood of zacht rood. Als je kleine lippen hebt zal de kleur rood je lippen kleiner doen lijken. Als je graag werkt met een lipliner ga dan niet over je cupidoboog heen.

Dit is echt een kleine greep van de tips. Mari laat alles zien wat hij doet en verteld erbij hoe je het, het beste kunt doen.

Na de Mari Experience mocht ik Mari persoonlijk wat vragen stellen (was zo blij)

Vraag 1: Wat is de must-have voor elke vrouw. Wat moet je gewoon op hebben of bij je hebben?

Mari: Het allerbelangrijkste zijn een paar goede wenkbrauwen. Wenkbrauwen maken je gezicht. Zij bepalen je uitdrukking. Daarom is het belangrijk om een goede wenkbrauwpotlood te hebben en deze leert goed te gebruiken. Daarnaast is een goede foundation ook erg belangrijk. En vanuit daar, je basis dus, kun je verder.

Vraag 2: Oud & Nieuw staat voor de deur. Wat is de trend van dit jaar?

Mari: Matte lipstick is helemaal in. Roze, rood, oranje. Ook altijd een trend is de smokey eye die je niet speciaal met zwart hoeft op te zetten. Je kunt ook denken aan bruin of grijs. Een trend past niet bij iedereen. Dat moet je wel altijd in je achterhoofd houden.

Vraag 3: Kan je huid ouder worden door gebruik van een foundation of poeder?

Mari: Nee absoluut niet. Als je, je huid goed schoonmaakt elke ochtend en avond kan dat geen kwaad.

Vraag 4: Wat zou je elke vrouw mee willen geven?

Mari: Doe alles onbewogen en bewust. Doe wat bij je past al is het geen trend.Kijk naar wie je bent, wat voor een type je bent en kies vanuit daar hetgene wat jouw mooi en speciaal maakt.

Have fun met het oefenen, oefenen, oefenen.

(Binnenkort zal ik 2 keer een waardebon verloten ter waarde van 10 euro. Zal er 2x een 10 procent kortingskaart weggegeven gaan worden voor de webshop van world of beauty. En zal het boekje, Beauty tips van Mari, weggeven gaan worden. Hoe je die kunt winnen lees je op de site van mama4ever.)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je