Snap
  • Mama

Beangstigend luxe probleem

En dan besef je in je verlof dat je echt ontslag gaat nemen en iets nieuws gaat zoeken!

al bijna 10 jaar bij het bedrijf maar na alle zwangerschapsdiscriminatie opgevolgd door minachting vanwege partime werken heb ik het nu echt wel gehad. 

Ik loop er al 3 jaar aan te denken. Maar tijdens het verlof van mijn zoontje heb ik de knoop doorgehakt. Ik wil niet meer terug, of anders heel snel weg (wil wel eerst iets anders hebben) 

Dit is mijn 2e werkweek en deze week ook 2 sollicitaties waarvan 1 al de baan heeft aangeboden en de andere heeft speciaal ruimte gecreëerd om mij aan t nemen moet alleen nog op gesprek. Dus ik kan na alle waarschijnlijkheid kiezen.

En wat een vreselijk luxe probleem! Ik weet het gewoon echt niet. Beide redelijk gelijk qua functie en salaris, de ene nu uitgebreider de ander meer groeimogelijkheden in de toekomst. De ene kleiner bedrijf de andere redelijk groot.

En ik maak me druk om m'n gezin, wat als ik verkeerd kies en daardoor straks zonder baan en inkomsten zit...

Wat is jullie ervaring met baan wisseling en de zorg voor (kleine) kinderen. Pakte dit voor jullie goed uit?

 

7 jaar geleden

Dank je wel. Vergelijken doe ik inderdaad. Maar ik ben zo slecht in keuzes maken (en dat beaamt mijn vriend de laatste dagen heel erg Haha) Om ook goed naar de baas zelf te kijken, als persoon heb ik nog niet gedaan dus die ga ik vanaf nu zeker mee nemen in mijn gewik en geweeg

7 jaar geleden

Vergelijk de contracten! Gaat de ene jou ooit een vast contract aanbieden? Vergelijk zekerheid en neem pas ontslag als je die zekerheid hebt. Vergelijk je bazen! Als je een goede toekomstige ralatie met je baas kan inzien werkt dat altijd al beter en zijn er vaak meer dingen bespreekbaar op het gebied wat je wil en waar je naar toe wil. MIJN ervaring is dat 'kleine' bedrijven beter zijn dan grote. Voor de grote ben je vaak maar een nummer en voor de kleine sta je al weer dichter bij. Denk goed na, volg ne gevoel en zorg voor zekerheid! Heel veel succes!!