Snap
  • Mama
  • Voeding
  • recept
  • #plus
  • barbecue
  • bruschetta
  • crostini

BBQ crostini's die je moet proeven!

In een handomdraai klaar, easy toch?

Heb jij wel eens crostini's gemaakt? Het is het proberen zeker waard, al helemaal op de barbecue! 

De basis van de crostini's is simpel, namelijk een geroosterd stukje stokbrood. Met een goede combinatie van verse groenten en kaas maak je van deze broodjes een ware barbecue traktatie! 

Knapperige BBQ crostini's met romige brie en paddenstoelen:

Snap

Wat heb je nodig?

600 g gemengde paddenstoelen200 g brie10 g peterselie1 teentje knoflook1 Korenlanders stokbrood5 el olijfolie

Extra

Weber groentekorf

Hoe maak je het? 

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Pel en pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Snijd de brie en het stokbrood in plakken.Meng de knoflook met de peterselie en de olijfolie. Meng 2 eetlepels van de kruidenolie door de paddestoelen. Verdeel over de groentekorf en leg op de barbecue. Grill in ongeveer 10 minuten bruin en zacht.Kwast ondertussen het stokbrood in met de kruidenolie en leg er een plak brie op. Plaats deze rondom de groentekorf tot de brie is gesmolten.Verdeel de paddenstoelen op de met brie belegde stokbroodjes en garneer met de peterselie.

Tip

Laat geen stukjes brood verloren gaan, gebruik de Weber groentekorf voor het bereiden van deze knapperige crostini’s van de barbecue.

Dit recept is geschikt voor 4 personen en de bereidingstijd is 20 minuten!.

Klik hier voor meer inspiratie!