{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bang voor de dood

Afgelopen week is één van mijn beste vriendinnen haar broer verloren. Hij was pas 40. Hoe oneerlijk, gemeen en ongrijpbaar kan de dood toch zijn....

Afbeelding blog 'Bang voor de dood'

Afgelopen week is één van mijn beste vriendinnen haar broer verloren. Hij was pas 40. Hoe oneerlijk, gemeen en ongrijpbaar kan de dood toch zijn..... In januari had hij nog niets en nu is hij dood. Dood door een vreselijke ziekte. Op zo`n moment ga je weer eens extra nadenken over hoe goed wij het nu hebben. Dat we vooral NU niet moeten vergeten om te genieten.

De dood... toch blijft het iets engs, iets mysterieus. Ik stel graag vragen over simpele dingen, maar ook levensvragen ga ik zeker niet uit de weg. Wat ik dan wel verwacht zijn antwoorden. Antwoorden die er in het geval van de dood simpelweg niet zijn. Juist dat gegeven beangstigd mij ontzettend. Niemand weet wat, waarom, hoe en wanneer. Op iedere vraag is een antwoord, maar op deze vraag niet...

Als kind was ik al als de dood voor de dood. Waarom weet ik nog steeds niet, want ik had op dat gebied nog niet veel ingrijpende dingen meegemaakt. Ik was een heel diepzinnig meisje dat de dood niet begreep, maar wel graag wilde begrijpen.

Nu, ruim 30 jaar later, kan ik het onderwerp gemakkelijker laten rusten, maar na het vreselijke bericht van afgelopen week lijk ik weer even op dat kleine meisje van 30 jaar geleden. Het leven voelt nu zo warm zo te midden van ons knusse gezin. Dit wil ik voor altijd vasthouden......................Het liefst zou ik iedereen waar ik van houd in een glazen potje stoppen. Veilig voor het leed dat ooit komen gaat, maar zo is het leven niet.

Wat het leven dan wel is? Het leven is MEESTAL geweldig. Gelukkig hebben we daar wel een antwoord op.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je