{{ message.message }}
{{ button.text }}

Balans gezin en werk

En dan stap je uit je comfortzone

Afbeelding blog 'Balans gezin en werk' Achtergrond blur afbeelding

Meer dan 12 jaar ben ik werkzaam geweest in de financiële dienstverlening, waarbij de laatste 11,5 jaar bij dezelfde werkgever. Door de crisis veranderde het werk en in die tijd werd ik moeder van 3 zonen. Al lange tijd riep ik dat mijn werk me niet meer uitdaagde en dat ik er niet tegen kon om naar het werk te vertrekken als het hele huis nog sliep, aan het einde van de dag thuis te komen, mijn jongens alleen naar bed kon brengen en daarna weer koken zodat ze in iedere geval de volgende dag weer op tijd zouden eten en in bed zouden liggen. Vorig jaar voor de zomer liet mijn lichaam letterlijk weten dat het klaar was en zat ik met een burn out thuis. Ik merkte al snel dat de ze het fijn vonden dat ik samen met ze ontbeet en de oudste, die toen nog als enige op school zat, vond het erg fijn dat zijn mama na schooltijd thuis was. Nu ben ik dankbaar voor mijn burn out, ik heb nu keuzes durven maken die doodeng zijn. Ik verlaat toch mijn comfortzone, mijn eigen financiële onafhankelijkheid. Ik heb een half jaar gere-integreert bij een externe werkgever om te ontdekken wat ik wel wil. Niet op al te lange reisafstand en werken met mensen. Ik ben heel dankbaar voor deze kans. Ik ben mijn eigen bedrijf Fab Begeleiding begonnen, ik begeleid vrouwen die een miskraam gehad hebben. Ik vind het persoonlijk heel belangrijk dat dit verdriet er mag zijn en begrepen gaat worden, er rust nog best een taboe op. Inmiddels heb ik dus ook ontslag genomen. Om een betere balans te hebben met thuis maar ook om te doen waar ik met mijn hart achter sta, ook dit zorgt voor veel meer rust thuis. Dat wilt niet zeggen dat ik dit niet heel eng vind! Maar als ik naar mijn jongens kijk, weet ik dat mijn keuze goed is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je