Snap
  • Mama
  • mama
  • balans
  • tijd
  • #perfnotsoperf
  • #struggles
  • is
  • schaars

Balanceren...???

Als het gevoel van de evenwichtsbalk van vroeger ineens komt opborrelen..

Balans.... Best een lastig iets als je het mij vraagt. Ik bedoel niet de balans die je vroeger had op de evenwichtsbalk. Al denk ik nu geregeld terug aan die evenwichtsbalk want als je niet goed balanceerde, dan viel je. Daar lag je dan, in je turn pakje met je smoeltje in het opvangkussen eronder. Toen vond ik het al een kut gevoel om de balans te verliezen. Het voelde als falen. Nu 15 a 20 jaar later balanceer ik op hele andere niveaus. Er is geen opvangkussen meer om me op te vangen, er is ook geen evenwichtsbalk meer. Ik zoek nu de balans tussen alle aspecten in het leven.

Wanneer ben ik mama? Wanneer ben ik partner? Wanneer ben ik een vriendin? Wanneer ben ik een dochter? Wanneer ben ik familie? Wanneer ben ik aan het werk? Wanneer ben ik eigenlijk mezelf? Wanneer ben ik Anne?

Ik vind het soms lastig om de balans te vinden, het leven gaat zo snel en soms gaat het aan mijn neus voorbij. Dan voelt het als overleven. Ik besef me nu dat ik de afgelopen jaren mijn balans compleet ben kwijt geraakt. Anne was niet meer zo vaak aanwezig maar probeerde continue de rollen te vervullen die ik hierboven al benoemd heb. Maar vanaf nu ga ik daar proberen verandering in te brengen. Meer tijd maken voor mezelf, meer tijd maken voor de dingen die IK leuk vind. Waar ik rust van krijg en waar IK van geniet. De laatste tijd ben ik daar al een stuk meer mee bezig hoor. Zo ben ik vorige week naar Latin Village (festival) geweest en lig ik dit nu te typen vanuit een hotelkamer in Eindhoven, met een kater. Dat dan weer wel! Maar ik heb genoten. Ook soms gewoon even Anne zijn. Genieten zonder mijn kinderen. Iets wat ik altijd maar moeilijk kon. Soms voelde ik me schuldig. Maar dat heb ik nu redelijk los kunnen laten. Ik ben ook maar een mens. Ik ben ook maar gewoon soms nog is 25 jarige Anne.

Happy wife, happy life! Toch?

Happy mom, happy kids! Toch?

Dus.... Herkenbaar voor jullie of kunnen jullie je wel goed staande houden op de denkbeeldige evenwichtsbalk?

Liefs van Anne 

Ps. Bovenstaande foto is gemaakt door @fotografiepetit 

4 jaar geleden

Zeker herkenbaar! Ik heb dat ook gehad tijdens mijn burnout. Wat voelt het toch goed wanneer je eindelijk voor jezelf kiest he? Powerrrr!

4 jaar geleden

Mijn dochtertje gaat om het weekend naar haar vader en dan ben ik mezelf. De rest van de tijd vooral mama. En tijd met vriendinnen is er dan savonds als Isa slaapt en naar familie gaat ze gewoon mee.

4 jaar geleden

Jazeker herkenbaar! Goed dat je dingen voor jezelf bent gaan doen! Veel plezier nog in Eindhoven