{{ message.message }}
{{ button.text }}

Back to work na mijn verlof: Yay or Nay?

Afbeelding blog 'Back to work na mijn verlof: Yay or Nay?'

Nu Charlie ruim 10 weken is begint het einde van mijn verlof alweer in zicht te komen. Op woensdag 21 augustus start mijn eerste werkdag na 17 weken verlof. En heel eerlijk, ik heb daar best wel weer heel veel zin in.

Al in mijn zwangerschapsverlof, dus voordat Charlie geboren was, merkte ik dat fulltime thuis zitten niets voor mij is. Ik keek erg uit naar mijn verlof want dat betekende ook voor het eerst sinds de geboorte van Ruby dat ik heel veel tijd met haar kon doorbrengen. Normaliter werk ik 4 dagen per week dus dit was een aangename bijkomstigheid. Plus ik was een groot deel van de zomer vrij, hoe fijn is dat?! De eerste dagen van mijn verlof was het voor Ruby even schakelen want mama was opeens elke ochtend thuis. Dat resulteerde in heel erg aan mij hangen, gelukkig (ook voor papa) was dat na twee weken wel over en was ze eraan gewend dat ik er gewoon elke ochtend was. Wel vroeg ze vaak waar ze heen mocht vandaag en merkte ik dat ze graag naar de oma's en het KDV ging. Ze is ook gewend om niet de hele week thuis te zijn en vindt die afwisseling en natuurlijk de aandacht van de opa's en oma's erg fijn.

De dagen met Ruby maar ook zonder waren in het begin heerlijk maar naarmate het wachten langer duurde merkte ik ook dat ik het, zeker met slecht weer, soms best wel saai kon vinden. Alles in huis was klaar voor de geboorte van baby May. Gelukkig kwam ze slechts een weekje te laat. Die eerste weken met Charlie waren super bijzonder als gezin van 4 en die dagen vlogen ook echt wel voorbij. Maar nu we weer een beetje ons ritme hebben gevonden en het mooie weer weg is merk ik dat ik wel weer zin heb om aan de slag te gaan. Al mijn vriendinnen werken ook gewoon dus de hele dag koffie'tjes doen en lekker lunchen zit er helaas ook niet elke dag in. Daarnaast mis ik ook het werk, de gesprekken en collega's; dat deel van mijn leven.

Wat ik wel lastig vind is om Charlie straks weg te moeten brengen. Omdat het de tweede is heb ik mij de afgelopen tijd meer op haar gefocust en was Erik (mijn partner) meer met Ruby. Het zal dus best even wennen zijn om haar straks naar het KDV en de oma's te moeten brengen. Daarnaast zal ik het missen om elke ochtend gezellig samen wakker te worden. Ik hoop namelijk dat de meiden gewoon nog slapen als ik om 6 uur s'morgens de deur uit ga. Het zal ook echt wel weer even schakelen worden en we zullen opnieuw een ritme moeten vinden. Gelukkig werkt mijn vriend voor zichzelf en is daarom vrij flexibel en ik heb ik de hulp van de opa's en oma's in de buurt. Ook hebben we nog een korte vakantie op de planning staan in september en ben ik dan alweer een weekje vrij!

Ik ben benieuwd of jullie er ook naar uit keken om weer aan de slag te gaan? En er ook wel tegenop zagen om de kleine weg te moeten brengen en niet meer de hele dag alles met ze mee te maken? Voor nu ga ik nog even genieten van mijn resterende dagen verlof (lees lekker veel knuffelen met Charlie, spelen met Ruby en middagjes samen met de hub).

Liefs Aimée

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je