{{ message.message }}
{{ button.text }}

Back to work

7.5 maand later

Afbeelding blog 'Back to work' Achtergrond blur afbeelding

7.5 maand ben je alweer. Bizar hoe snel de tijd vliegt en dat in deze corona-tijden...

Alweer bijna 4 maanden dat ik aan het werk ben. Ik neem jullie graag nog even mee in de periode daarvoor. Maar al te graag, want nu besef ik me goed dat het toen echt anders genieten was. Hoe het nu is, zal ik ook zo vertellen.

De laatste weken voor ik begon met werken waren fijn. Volop quality-time als gezin en vooral kijken wat de dagen ons brachten. Zo brachten we een bezoekje aan de babyspa. Nova had net zulke fijne ervaringen als haar mama die maar al te graag een dagje naar de spa gaat. Daarnaast gingen we voor het eerst 2x een midweek met Nova weg. Heerlijk in eigen land in een bosrijke omgeving. Wat keken we uit naar de eerste keer zwemmen. Haha ik kan je vertellen dit deden we achteraf gezien vooral voor onszelf. Nova begreep er niets van en stiekem zijn er best veel prikkels (al moesten we ons op een tijdsvak inschrijven ivm de maatregelen toen dus was het niet enorm druk). Nova had al snel baat bij het fijne ritme wat we hadden. Je kan je voorstellen dat het best een gepuzzel was met haar voedingen en slaapjes wanneer we naar het zwembad gingen. Dit is toch goed gekomen en met een baby ben je er maar kort natuurlijk. Eenmaal uit haar zwemband, waren deze papa en mama niet zo aangenaam verrast. Haha je raad het al ja. Lang leve de tubes om koude wasjes te wassen (Lees: de zwemluier had zijn werk niet goed gedaan). We wandelden volop. Heerlijk bij papa of mama in de draagzak. Slapen deed Nova overdag niet zo graag, er was teveel te zien en vooral in de buitenlucht. Bij het schrijven van dit stukje tekst, verlang ik des te meer terug naar vakanties als deze. Bij structuur en ritme ga ik goed, maar heerlijk met het gezin in een huisje en van elkaar en de omgeving genieten maakt me als kersverse mama intens gelukkig. Geen moetjes en kijken wat we op dat moment wilden. Na deze vakanties naderde mijn eerste werkdag toch alweer gauw. Dit voelde heel dubbel. Vele dagen zagen er hetzelfde uit dus ik was enerzijds toe om weer aan de slag te gaan. Anderzijds dacht ik; laat me alsjeblieft nog een tijdje op mijn roze wolk zitten. Vervelen doe ik me niet met ons meisje. Ver-schrik-kelijk was die eerste dag. Eerlijk is eerlijk, er zijn wat tranen gevloeid: het weekend ervoor, de dag ervoor en die ochtend wel 3x. Op het werk had ik genoeg afleiding. Ik begon namelijk in een nieuwe functie. Het was wel zo onwennig. Ik wilde constant weten hoe het met Nova ging. Ik zie het maar als iets wat nou eenmaal bij het moederschap hoort. Thuiskomen is voortaan extra leuk. Het ritme van mijn verlof en van een normale werkweek is ook niet te vergelijken. Van de dag rustig starten in pyjama's, ontbijten op bed en hier oneindig lang knuffelen naar snel aankleden, spullen  pakken (10x terug naar binnen of ik niets zou vergeten) en weinig tijd voor elkaar oh en tussendoor ergens ontbijten. Na een paar weken had ik mijn draai wel gevonden en Nova vindt zoals altijd alles wel prima. Ik hoef niet te klagen met mijn werkweek van dinsdag t/m donderdag, maar toch blijft het heerlijk om weer naar die donderdagavond toe te werken. Heerlijk om dan weer een paar dagen bij ons lieve meisje te zijn en te genieten van elkaar als gezin. En jullie begrijpen wel wat wij doen als er straks weer meer mogelijk is betreffende de corona...wij zitten dan weer heerlijk in een huisje...

<iframe frameBorder="0" src="https://www.mamaplaats.nl/iframe/badge.html?u_id=249591&b=large" style="width: 193px; height: 193px;"></iframe>

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je