{{ message.message }}
{{ button.text }}

Back on track

Zo daar ben ik weer. Terug van weggeweest kunnen we het wel noemen.

Afbeelding blog 'Back on track' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb even moeten puzzelen hoe mijn nieuwe kleine man als in ons drukke leven ging passen. Het is niet niks, twee kids onder de twee jaar, twee lunchrooms (waarvan een net verbouwd), mijn eigen freelancewerk, iets wat op een sociaal leven lijkt en oh ja, die verdraaide-verdraaide hormonen, slapeloze nachten en voedingsschema’s. Wat ik al zei, een echte puzzel.

Mijn leven voor kinderen

Voordat ik kinderen kreeg, had ik een fulltimebaan. Ik rende van hot naar her en ik hield ervan! Ik riep dan ook altijd, dat ik mijn fulltime werkend bestaan niet zou gaan wijzigen, die carrière moest er komen en ik ging ervoor.

Iets later dan mijn statement, veranderde mijn leven behoorlijk. Ik ontmoette mijn man, stortte mezelf in zijn bedrijven en raakte zwanger. Tijdens mijn eerste zwangerschap merkte ik toch dat ik graag de combinatie wilde maken samen met de horeca. Mijn lat lag hoog en ondanks dat mijn leven was veranderd, was dat niet gebeurd aan de eisen die ik stelde aan mezelf.

Ik moest een goede moeder zijn, lieve vrouw, carrière-tijger, een goede vriendin en eigenlijk liep dat allemaal in het 100! Daar zat ik dan op de bank met mijn laptop, een stapel was en een huilende baby.

Freelancer of ZZP’er

Dit moest anders. Natuurlijk kreeg ik het advies van iedereen om van alles te genieten. Alleen vond ik dat behoorlijk moeilijk terwijl ik toch opzoek was naar mijn nieuwe rol. Fulltime werken voor een baas kwam niet eens meer bij me op. 3 maanden na de geboorte van mijn oudste, ben ik mij gaan inschrijven bij de KVK en sloot ik mij aan bij een nieuw op te zetten mama-netwerk: MomCycle een initiatief van Rebecca Slotboom.

MomCycle

Niet het clubje om de kletsen over luiers, borstvoeding en eerste hapjes, maar het netwerk dat mama ZZP’ers wil laten uitstijgen boven zichzelf. Krachten bundelen, kennisdelen en ervaringen uitwisselen. Het is een betaalbaar alternatief voor moeders met jonge kinderen die ZZP’er zijn voor dure business coaches en dergelijke. Samen met andere vrouwen in hetzelfde schuitje werken aan ondernemersvaardigheden en het verstevigen van de positie thuis. Zodat de ZZP’er niet het onderspit delft qua emancipatie in het leven geroepen door Rebecca Slotboom. (links op de foto)

Dat betekent onderhandelen thuis als iemand in het eerste jaar van de onderneming zit en minder inkomsten heeft. Samen scherp zijn op verdeling van zorgtaken, en vooral: Elkaar motiveren en inspireren om tijdens de korte nachten, hormonen, bevallen, ontzwangeren en het zwanger zijn te zorgen dat dromen en carrière ook mogen blijven bestaan.

MomCycle Den Haag

Voor Den Haag mocht ik contactpersoon zijn en zelfs tijdens de zwangerschap van mijn tweede, kreeg ik hier alle ruimte voor zelf ook te onderzoeken en ontdekken. Nu ik weer een beetje “back on track” ben, ga ik MomCycle Den Haag weer aanjagen, samen met Rebecca.

De foto van ons samen is trouwens gemaakt op het MomCycle congres van 2019 door Businessfotograaf Sophie Oelrich.
Leuk weetje: Rebecca 6 weken ervoor bevallen van haar tweede zoon en ik 6 maanden zwanger van de mijne!

Joke Smit aanmoedigingsprijs

Daarom ben ik ook best wel heel trots dat Rebecca nu genomineerd is voor de Joke Smit Aanmoedigingsprijs en kan ik jullie alleen maar vragen om haar met dit mooie doel te steunen. (Stemmen kan op jokesmitprijs.nl)

En nu verder..

Inmiddels is mijn tweede zoon, drie maandjes oud en begint het bij mij weer te kriebelen om lekker aan de slag te gaan in Den Haag met gedreven mede onderneemsters. Wil jij hier meer over weten? Stuur mij dan een berichtje!

Pas jij in het MomCycelprofiel?

- Mama met kinderen tussen de 0 en 12 jaar

- Onderneemster

- Elkaar inspireren om te groeien als mens, mama en als ondernemer.

Afbeelding blog 'Back on track'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je