{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby's First Wild Party Planning

Status eerste baby verjaardag: laat het feestje maar knallen. "De Planning."

Afbeelding blog 'Baby's First Wild Party Planning' Achtergrond blur afbeelding

- Casus: Baby wordt één. Maar één keer in zijn leven. Ga ik dit GROOT of klein vieren?

- Besluit: GROOT.

- Mening: Geweldig. (Bubbling with unprecedented excitement.)

- Budget: Niet meer dan wat ik kan betalen. Rood staan mag voor deze ene keer. Hij wordt maar één keer één.

- Actie één: maak een make-shift uitnodiging en nodig iedereen uit die je kent. Ook bekenden van bekenden die ik niet ken ("Túúrlijk! Neem maar mee. Hoe meer mensen, hoe gezelliger!"). Ik krabbel VOORLOPIGE UITNODIGING op een kladblok, zet er een datum en een paar hartjes bij, maak een foto en stuur hem door.

- Actie twee: zoek locatie. De eerste die ik vond was perfect. Baby kon niet plotseling wegkruipen en het was groot genoeg voor de honderd mensen die ik net had gesmst. Op één miniscuul klein detailtje na- de zaal leek op een crematorium. In mijn geestesoog zag ik rijen droefige mensen langs de grijze, onversierde wanden staan met uitgelopen mascara in hun naar beneden-wijzende mondhoeken geplakt. Met dichtgeknepen kelen van verdriet bijten ze in saaie, kurkdroge plakken vanille cake.

"Ehm, hoeveel kost deze zaal?" vroeg ik. "Met catering, twintig euro per persoon," zei de bijna levenloos-lijkende man. "Plus tweehonderd voor de zaal."

Over mijn lijk!

Shitvolpoep. Ik had eerst de locatie moeten regelen voordat ik het halve land uitnodigde. Wijze les.

Vergeet dat rottige zaaltje. Het wordt een boot. Dat is vele malen stoerder. "Ken je de moeder van Baby al?" zullen mensen zeggen. "Ha, ja, die stoere dame, die met dat über-gave feest op die dure drie-master? Wow, she rocks, man!"

"De boot is van jou voor 962 euro per uur," meldde de marketing dame door de telefoon. "Dat is inclusief de winterkorting, maar exclusief de verplichte catering."

Ik wilde graag weten hoeveel ze rekende voor de toiletrollen. Ze kon er niet om lachen.

VAARwel, boot.

En toen, zie daar, de meest passende locatie bood zich aan. Een prachtige plek, plus aangrenzend speeltuintje. De eigenaresse is mooi, en haar prijs past in mijn budget.

Phew.  Nu hoef ik alleen nog maar de versiering te regelen. Peanuts.

Wat? Alleen nog maar de versiering? Dit is lastiger dan ik dacht. Ik surf me helemaal suf, maar ik kan niet kiezen. Geen thema, geen plaatje, geen slinger is uitmuntend genoeg voor mijn pracht en praal. Als ik er eentje kies en bijna bestel, zie ik weer wat beters. Of toch die. Zal ik die thema's mixen? Wauw, die is ook leuk. Wat schattig, die! En die dan?

Mocht ik ook de juiste vinden, dan moet ik daarna twee outfits voor Baby erop afstemmen (eentje is niet kwijl-proof genoeg) en daarna mijn eigen spectaculaire kostuum samenstellen. Hoe gaat de taart eruit zien? Eerst een thema vinden! Speech schrijven. Zo eentje waarbij mensen in hun partyservet snotteren van ontroering. Valet-parking regelen voor de snobben onder ons. Uitnodigingen. Cadeau-ideeën. Beveiliging (GPS chip in nek van kinderen plakken bij binnenkomst?). Afscheids-presentjes? Zoveel ideeën, zoveel mogelijkheden.

Gelukkig wordt Baby (als het goed is) volgend jaar twee. Dat móet groot gevierd worden. Hij wordt tenslotte maar één keer twee. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je