{{ message.message }}
{{ button.text }}

babyfoon kapot en slaap gebrek

een kapotte babyfoon is vermoeiend en zorgt natuurlijk voor slaapgebrek bij deze mama

Afbeelding blog 'babyfoon kapot en slaap gebrek'

Sophie haar babyfoon is kapot. De babyfoon die we net een kleine twee jaar hebben, met camera en muziek installatie. Had ik altijd gedacht dat dat onzin was, een camera om je kindje in de gaten te houden en dan ook nog met een muziekinstallatie erin. Te gek voor woorden vond ik het. De eerste paar maanden hadden we een babyfoon, merk is me even ontschoten, waar we gewoon, heel simpel, Sophie op konden horen en op terug konden praten. Dat laatste vonden we dan toch wel makkelijk. 

We dachten er bij de babyuitzet wel heel makkelijk over. Toen Sophie eenmaal geboren was merkte we dat we wel heel erg bang waren dat er iets zou gebeuren. De eerste nachten hebben we nauwelijks geslapen. Was het niet omdat de kleine niet goed wilde aanhappen dan was het wel omdat ze wel heel rustig sliep naast ons in haar wiegje.

Sophie ging naar haar eigen kamertje en wij kochten een andere babyfoon, we wilden haar toch wel erg graag in de gaten houden. De oude babyfoon ging naar opa en oma en wij waren blij met de muziekinstallatie, waar Sophie heerlijk op insliep en de camera om haar in de gaten te houden. Sophie had nog wel eens de neiging om onder haar dekens te kruipen.

Er verstreken een kleine 2 jaar en Sophie is inmiddels uitgegroeid tot een pittige tante die goed weet wat ze wil en ondertussen lekker slaapt in haar eigen peuterbed waar we tot donderdag haar in de gaten konden houden via de camera. Natuurlijk gingen we iedere avond kijken voordat we zelf gingen slapen en ik vaak 's nachts ook nog een keer. Afgelopen donderdag ging de oplader van de cameraunit kapot. Natuurlijk om 23.30u als de winkels dicht zijn en geen batterijen in huis om de babyfoon te maken. Dan maar vaak gaan kijken... Ik heb het geweten.

Ik slaap slecht als ik af en toe niet kan kijken of alles goed gaat met Sophie. We hebben zo naar haar uit gekeken dat ik nu heel bang ben om haar kwijt te raken. Ik ben de afgelopen nachten 's nachts regelmatig bij Sophie gaan kijken. Tel daar onregelmatig werk bij op en een gekke buurman en een slaapgebrek is geboren.

Oma kwam afgelopen zondag met een geweldige oplossing. Hun babyfoon. We hadden nadat de eerste nacht voorbij was gelijk nieuwe batterijen gekocht maar hij valt dan nog steeds uit. En geld voor een babyfoon, tja we zitten deze maand behoorlijk krap zeg maar...

Nu hebben we de oude babyfoon en Sophie op onze kamer kunnen horen is heerlijk maar nu kom ik er pas achter hoe verwend je kunt zijn met een camera en muziekinstallatie. Niet alleen wij maar ook Sophie. Nadat ze vannacht uit bed gevallen was omdat ze weer eens helemaal naar beneden was gekropen ging mevrouw niet meer slapen. Ze mistte haar muziekje denk ik...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je