Snap
  • Mama
  • Babyspullen

babyfoon kapot en slaap gebrek

een kapotte babyfoon is vermoeiend en zorgt natuurlijk voor slaapgebrek bij deze mama

Sophie haar babyfoon is kapot. De babyfoon die we net een kleine twee jaar hebben, met camera en muziek installatie. Had ik altijd gedacht dat dat onzin was, een camera om je kindje in de gaten te houden en dan ook nog met een muziekinstallatie erin. Te gek voor woorden vond ik het. De eerste paar maanden hadden we een babyfoon, merk is me even ontschoten, waar we gewoon, heel simpel, Sophie op konden horen en op terug konden praten. Dat laatste vonden we dan toch wel makkelijk. 

We dachten er bij de babyuitzet wel heel makkelijk over. Toen Sophie eenmaal geboren was merkte we dat we wel heel erg bang waren dat er iets zou gebeuren. De eerste nachten hebben we nauwelijks geslapen. Was het niet omdat de kleine niet goed wilde aanhappen dan was het wel omdat ze wel heel rustig sliep naast ons in haar wiegje.

Sophie ging naar haar eigen kamertje en wij kochten een andere babyfoon, we wilden haar toch wel erg graag in de gaten houden. De oude babyfoon ging naar opa en oma en wij waren blij met de muziekinstallatie, waar Sophie heerlijk op insliep en de camera om haar in de gaten te houden. Sophie had nog wel eens de neiging om onder haar dekens te kruipen.

Er verstreken een kleine 2 jaar en Sophie is inmiddels uitgegroeid tot een pittige tante die goed weet wat ze wil en ondertussen lekker slaapt in haar eigen peuterbed waar we tot donderdag haar in de gaten konden houden via de camera. Natuurlijk gingen we iedere avond kijken voordat we zelf gingen slapen en ik vaak 's nachts ook nog een keer. Afgelopen donderdag ging de oplader van de cameraunit kapot. Natuurlijk om 23.30u als de winkels dicht zijn en geen batterijen in huis om de babyfoon te maken. Dan maar vaak gaan kijken... Ik heb het geweten.

Ik slaap slecht als ik af en toe niet kan kijken of alles goed gaat met Sophie. We hebben zo naar haar uit gekeken dat ik nu heel bang ben om haar kwijt te raken. Ik ben de afgelopen nachten 's nachts regelmatig bij Sophie gaan kijken. Tel daar onregelmatig werk bij op en een gekke buurman en een slaapgebrek is geboren.

Oma kwam afgelopen zondag met een geweldige oplossing. Hun babyfoon. We hadden nadat de eerste nacht voorbij was gelijk nieuwe batterijen gekocht maar hij valt dan nog steeds uit. En geld voor een babyfoon, tja we zitten deze maand behoorlijk krap zeg maar...

Nu hebben we de oude babyfoon en Sophie op onze kamer kunnen horen is heerlijk maar nu kom ik er pas achter hoe verwend je kunt zijn met een camera en muziekinstallatie. Niet alleen wij maar ook Sophie. Nadat ze vannacht uit bed gevallen was omdat ze weer eens helemaal naar beneden was gekropen ging mevrouw niet meer slapen. Ze mistte haar muziekje denk ik...

8 jaar geleden

Wat ben ik blij dat we de meest simpele babyfoon hebben, ik kan niet eens terug praten... Ik werd gek van vrienden die wel een camera babyfoon hadden, als we daar op bezoek waren en de kleine lag er net in, of bewoog even zaten ze meteen 'in' de camera. Dat was voor mij genoeg om dat niet te willen.. En ja deze gaat ook wel kapot, dus nu geen babyfoon meer. Als er iets is roept hij wel..

8 jaar geleden

Ik ken het helemaal! Bij ons ging vorige week de babyfoon stuk na 12 mdn gebruik. Je slaapt niet lekker! Wij gaan normaal niet in de kamer kijken voor we gaan slapen omdat ons zoontje een lichte slaper is, maar toen wel gedaan. Gelukkig hadden wij wel de mogelijkheid om een nieuwe babyfoon met camera te kopen, maar die functioneert nog niet altijd even goed. Ik vind het erg fijn om savonds voor het slapen en sochtends wanneer manlief eruit gaat te kijken naar mijn zoontje. Maar de muziekje mistte ik ook erg en mijn zoontje moet ook wennen aan de nieuwe liedjes

8 jaar geleden

Je kan als je graag na je kindje wil kijken en een smartphone over heb ook een (betaalde app) downloaden.. Dan kan je je kleintje in ieder geval zien..

8 jaar geleden

Dat is zeker niet fijn! Ik weet hoe het voelt en bij mij duurde het nog geen uur dat ik zonder zat. Ik had ons mannetje op ons bed in slaap laten vallen en de camera netjes aangezet, maar beneden kreeg ik ineens de melding dat hij geen verbinding kon maken. Van alles geprobeerd en volgens mij wel 40 x de trap op gelopen om te kijken of hij er nog wel veilig bij was. Toen mijn vriend thuis kwam heeft hij het gelukkig meteen opgelost, maar wat een stress had ik! Valt er niet nog aan zo'n oplader te komen in plaats van complete camera? En anders misschien via marktplaats? Heel veel sterkte met deze slapeloze nachten in ieder geval!