{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby’s en kleine kinderen

toch wel leuk :)

Afbeelding blog 'Baby’s en kleine kinderen' Achtergrond blur afbeelding

Jeetje. Jeetje,jeetje,jeetje. De spinazie wordt me uit de mond gekeken; gezellig geb(r)abbel klinkt non-stop uit de box; de hond krijgt het flink te verduren. 5 maanden geleden was het nog zo’n fragiel mensje.

Ik vind het echt onvoorstelbaar hoe snel de tijd gaat. 5 maanden geleden had ik een klein en tenger meisje in de armen, nu is het al een echte meid. En kwiek. Nieuwsgierig en vrolijk onderzoekt ze alles. Ze reageert op haar naam en neemt haar hele dag met je door. En ik geniet.

Ik ben nooit zo van kleine kinderen geweest. Ik vond ze vermoeiend en wist niet goed wat ik er mee aan moest. Vooral bij baby’s was ik op z’n zachts gezegd niet in mijn element. Het hielp ook niet echt dat ze per direct begonnen te huilen zodra ze in mijn armen werden gelegd. Ik had daarom ook niet echt een kinderwens. ‘Maybe’, dacht ik, ‘als ik wat ouder ben.’ 

En toen had ik een positieve zwangerschapstest in mijn hand. Natuurlijk weten we allemaal dat dat niet zomaar is; er gaat wat aan vooraf. Maar ik slikte trouw de pil. Toch waren er een aantal ijverige zaadjes en eitjes die er doorheen zijn geramd. Maar oef, een positieve zwangerschapstest. HELP, PANIEK, WAT NU?! IK en een baby...  No way. Hoe dan? Ik vind baby’s helemaal niet leuk... 

Na een helse zwangerschap en een bevalling om van te dromen had ik mijn baby in de handen. Het duurde bij mij ook even voordat ik het gevoel had van ‘Wauw, dat is mijn kindje!’ Maar vanaf het begin is Fay al heel lief. Waar ik alles in het begin eng vond (Dalijk laat ik haar vallen/ breek ik iets etc etc) wende dat heel snel. Voordat ik het wist had ik Fay op een arm en stond ik tegelijkertijd te koken. 

Nu, 5 maanden later, kan ze al zo veel. Ze heeft al vier (!) tandjes in de mond, doet ze iets wat lijkt op kruipen, vertelt ze en ze is nog steeds altijd lief en vrolijk. Stiekem heeft Fay er voor gezorgd dat ik baby’s en kleine kinderen ineens wel heel leuk vind. En vooral dat ik ze zie als wondertjes. Wat die kleintjes allemaal moeten leren op zo’n jonge leeftijd en dat het ze dan ook nog gewoon lukt, daar moet iedereen toch gewoon perplex van staan. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je