{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby loss awareness week

Afbeelding blog 'Baby loss awareness week'

​Deze week is het baby loss awareness week. Aan de ene kant vind ik dat mooi, omdat het taboe doorbrekend is. Aan de andere kant vind ik het ergens ook verdrietig, want blijkbaar is zo'n week dus nog nodig.

Je kind verliezen, op welke manier dan ook, is vreselijk verdrietig. Het is al erg genoeg dat je achter blijft met lege handen, een leeg lijf, een hart vol liefde dat je niet kwijt kan
.. Hoe erg is het dan dat je je verdriet niet kwijt kan? Niet mag delen? Dat er nog altijd een taboe op rust.

Op 23 oktober 2017 werd ons tweede dochtertje geboren. Veel te vroeg, veel te klein en veel te stil. Haar naam was, nee ís, Liv. En Liv is een deel van ons gezin, dat zal ze altijd blijven. Ik noem haar elke dag, ik praat graag over haar. Lange tijd heb ik geworsteld met de vraag 'hoeveel kinderen heb je?'. Één, zei ik dan. Maar dat voelde niet eerlijk. Steeds vaker noem ik haar, benoem ik haar aan- en afwezigheid tegelijkertijd. En ik zie dan de schrik in de ogen van die ander, maar ik voel ook de opluchting. Ik heb haar genoemd, ze doet er toe. En ze zal er altijd toe doen. Niet alleen in oktober, niet alleen in de baby loss awareness week, altijd. Altijd en overal.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je