{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby eendjes

Komt het mama instinct ook echt naar boven bij kleine diertjes in nood?

Afbeelding blog 'Baby eendjes'

Eendjes voeren helemaal leuk en vooral als er dan ook nog is kleine eendjes bij zijn. Bij ons om de hoek zit een grote vijver met allemaal loopeenden, die ook regelmatig zorgen voor overlast op de weg en in de tuinen. Deze krijgen om de haverklap een nestje met kleine eendjes wat natuurlijk super schattig is om te zien. Ik ga dan met liefde elke week even met Quin brood brengen naar de kleine wolletjes.

Maar zo af en toe hoor ik tijdens het uitlaten van de hond ineens een hoog gepiep ver van de vijver vandaan en verder zie ik helemaal niets. Dit is het herkenbare geluid van een eendenkuiken in nood. Zo ook vanavond. Ik zag onze kat al vol enthousiasme over het pad rennen en wist toen genoeg. Vervolgens zag ik het kleine kuikentje van de ene heg naar de andere rennen gevolgd door steeds meer katten. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om dit beestje aan zijn lot over te laten en heb snel de hond naar huis gebracht, een doos gepakt en wat oud brood.

Dit moest gaan lukken, toch? Ik kon het beestje toch niet aan zijn lot overlaten en verslonden laten worden door een stel huiskatten! Dus daar ging ik zo snel lopend als ik kon met mijn zwangere buikje waggelend achter het eendje aan. Maar het eendje was veel te snel en rende nog sneller weg toen hij mij zag aankomen. In ieder geval was hij nu weg uit de klauwen van de katten. Maar voor hoelang. Ik besefte mezelf dat dit plan niet ging slagen en het eigenlijk een stukje van moeder natuur is dat kleine eendjes weg lopen, dus ben met tegenzin terug naar huis gegaan wetend in mijn achterhoofd dat dit de laatste avond was van het kleine eendje. Of toch niet?

Zouden er ook andere mensen zijn die dit zelfde eendje zien en ook een poging gaan wagen of zou je hier eerder een mama-instinct voor nodig moeten hebben of een echte dierenvriend moeten zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je