{{ message.message }}
{{ button.text }}

Audiobericht verzonden

11-12-17

Afbeelding blog 'Audiobericht verzonden' Achtergrond blur afbeelding

Zo gezegd zo gedaan, alles na misschien wel 100 keer te hebben herschreven ingesproken eindelijk verzonden. Voor mij was het toch belangrijk dat mijn man het er enigszins mee eens was. Hij heeft nu gezegd het niet zo aan te pakken, maar dat ik het wel moet doen als ik het zo wil doen. Hier kan ik een bepaalde steun uit halen en eindelijk zien we beide in dat we de dingen anders aanpakken in het leven en daar respecteren we elkaar in.

Na de mail te hebben verzonden naar mijn tante belde ik mijn moeder op om het haar te vertellen. Ze was blij, maar had liever dat ik de ooms zou bellen. Ze legde zich erbij neer dat ik het zo deed en even later belde ze toch terug dat ze erop staat dat ik hen bel en dit anders niet accepteert. Daar kwam weer een beetje drama uit want ze vond een audio bericht niet voldoende. Ik wil een tel. gesprek vermijden omdat ik simpelweg geen zin heb in een 1 op 1 gesprek wat weer compleet tegen mij kan worden gebruikt dus ik heb mijn moeder aangeven dat dit is wat ik doe en als dat niet voldoende is ik mij erbij neer zal leggen.

Opnieuw had ik een naar gevoel hierover en besefte ik dat mijn inzet misschien wel nooit genoeg zal zijn. Als ik bel zegt ze morgen dat ik toch even langs moet gaan bij hen en zo zal er steeds weer een schepje bovenop komen dus het is tot hier en niet verder.

Ik wilde van dat nare gevoel af, ik merkte ook dat ik minder geduld had voor mijn kindje en dat is het mij zeker niet waard. Dus ik belde mijn moeder opnieuw op. Ik legde uit dat ik niet wil bellen om een 1 op 1 gesprek te voorkomen en als zij graag wilt dat ik ze benader ik ze zal bellen als ik in haar bijzijn ben dan wel telefonisch dan wel in een gesprek. Ze gaat nu een gesprek regelen zodat ik mijn excuses in haar bijzijn kan maken aan mijn ooms.

Mijn man wilt graag een gesprek met een iets andere insteek weliswaar maar wel een gesprek waarin duidelijk word dat ik lang niet zo slecht ben als dat over mij is gezegd.

Nu is het afwachten of er een gesprek komt en of ik ieder geval duidelijk kan maken dat ik geen dief ben.

Net als of de wonderen de wereld nog niet uit zijn werd ik gebeld door een tante, mijn lievelingstante, maar ook de tante die in dit hele verhaal blind voor haar zus koos en mij niet 1 keer heeft gevraagd hoe het zit. Ze gaf aan dat ze nergens bij betrokken word en niet wist van mijn audio berichten. Ze schijnt aan de familie te hebben gezegd dat ze het allemaal lang genoeg vind duren en daarom niet meer erbij word betrokken. Ironisch genoeg gebruikte ze de zinnen die ik heb gebruikt in mijn bericht maar op een iets andere manier.

Komt het dan toch ooit goed tussen mij en de familie?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #familie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je