{{ message.message }}
{{ button.text }}

Apotheek foutje?!???

Al ongeveer 7 jaar haal ik een recept bij de Apotheek wat foutief is, dat zag ik vandaag. Niets ernstig, maar wel fout.

Afbeelding blog 'Apotheek foutje?!???' Achtergrond blur afbeelding

Ongeveer 8 jaar geleden is mijn huisarts gestopt met werken. Hij was zelf ziek en wilde van zijn gezin genieten. We hadden een goede band met hem dit door zijn nauwe betrokkenheid bij het ziektebed en het overlijden van mijn moeder. Aangezien hij bij een huisartsenpraktijk werkte zijn we lid gebleven van die praktijk, daar hadden we immers een goed gevoel bij. Al moet ik zeggen dat ik laatst wel overgestapt ben naar een praktijk, welke veeeeeel dichter bij ons in de buurt is (10 minuten fietsen ipv 20 minuten met de auto).

Maar goed, het moraal van dit verhaal: ik ging vandaag even langs de apotheek om een herhaal recept van de pil op te halen. Dit kan zonder recept. Ik neem het lege doosje mee en vraag om een nieuwe. Dit doe ik inmiddels al een tijdje zo, sinds de zwangerschap van mijn oudste. Voor de eerste keer weer de pil na de zwangerschap heb ik een recept opgevraagd, eerst nog voor de minipil en daarna weer voor de gewone. 

Echter zag ik vandaag dat op het doosje je huisarts staat en wie staat er bij mij vernoemd als huisarts..... juist... mijn huisarts van ongeveer 8 jaar geleden! Hoezo kan dat? Die man werk al lang niet meer als huisarts en ik kan medicijnen afhalen op zijn naam?! Dit moet gewoon echt niet kunnen en niet mogen! Er is toch een elektronisch patiëntendossier? Ik weet niet helemaal goed welke partijen hier inzage in hebben, maar ik weet wel dat ik heb gemeld dat alle benodigde partijen hier in mogen kijken van mij.

Ik weet in ieder geval wel dat ik hier wel even wat mee ga doen. Maar ja wat weet ik nog niet helemaal goed... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je