{{ message.message }}
{{ button.text }}

Anticonceptie na de bevalling

Anticonceptie na de bevalling. Je bent bevallen, en geniet heerlijk van de tijd met jouw baby! Maar nu komt de vraag: Wat ga ik nu doen met anticonceptie? Een goed moment om eens stil te staan bij je keuze. Ontdek hier wat je het beste kunt doen.

Afbeelding blog 'Anticonceptie na de bevalling'
Anticonceptie na de bevalling: welke hormonen kies je? Je bent bevallen, en geniet heerlijk van de tijd met jouw baby! Maar nu komt de vraag: Wat ga ik nu doen met anticonceptie? Een goed moment om eens stil te staan bij je keuze. Tijd voor een verdieping in de hormonen waaruit je kunt kiezen! Sommige hormonen zijn niet geschikt als je borstvoeding geeft. Andere hormonen kunnen een onrustige huid verminderen. En weer andere hormonen zijn hetzelfde als de hormonen die van nature in je lichaam worden gemaakt. Je wilt natuurlijk wel de juiste anticonceptie kiezen voor jezelf. Er zijn twee methoden, de ene met twee hormonen en de andere methode met één hormoon: 1. Twee hormonen Het ene hormoon (progestageen) zorgt ervoor dat je beschermd bent tegen zwangerschap. Het andere hormoon (oestrogeen) zorgt ervoor dat je menstruatie regelmatig is. De pil, pleister en anticonceptiering vallen in deze categorie. Er zijn heel veel soorten pillen, die we qua hormonen kunnen verdelen in verschillende soorten samenstellingen. Hierover kun je meer lezen op deze pagina van de website Anticonceptie.nl: anticonceptiepillen 2. Eén hormoon Alleen het hormoon (progestageen) dat zorgt voor de anticonceptie werking, zodat je bent beschermd tegen zwangerschap. Het andere hormoon (oestrogeen) zit niet in deze methode, en daarom kan je menstruatie onregelmatig zijn, minder voorspelbaar worden of misschien helemaal wegblijven! Deze methode is wel meer toepasselijk als je borstvoeding geeft, als je niet tegen het oestrogeen hormoon kunt, of als je migraine hebt. Voorbeelden van methoden met één hormoon zijn de prikpil, het anticonceptiestaafje of het hormoonspiraal. Er is ook een pil met één hormoon. Dit is een pil zonder oestrogeen. We kunnen je nog veel meer vertellen over de hormonen in anticonceptie. Er zijn namelijk zo ontzettend veel opties voor hormonen en anticonceptie. Gelukkig is er een website die nog veel meer informatie bevat over je anticonceptie keuzes na de bevalling. Neem er eens een kijkje: www.anticonceptie.nl/na-de-bevalling. We hopen dat je de anticonceptiemethode vindt, die je het beste bij jou vindt passen! Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door MSD

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je