{{ message.message }}
{{ button.text }}

Animal Event, vooral een rotdag!

Er was eens een Bonusmoeder Stiefmoeder? Nee dat kan niet meer! De nieuwe vrouw van papa moet vooral leuk zijn.

Afbeelding blog 'Animal Event, vooral een rotdag!'

Animal Event, een rotdag!

Afgelopen weekend was het 'Animal Event' in de Beekse Bergen. Een weekend vol met dieren. Als trainer en gedragstherapeut voor honden voor mij altijd leuk om heen te gaan. Vele standjes om leuke dingen te kopen, interessante lezingen, workshops en shows.
Dit jaar ging ik niet alleen, maar leek het me leuk om met z'n allen te gaan. Vriend mee, kids mee, hond mee.
De avond ervoor nog even een schema gemaakt met wat ik graag wou zien en wat leuk was voor de kinderen.

Het begon met dat ik had verteld dat we naar de Beekse Bergen gingen voor het Animal event. Bij onze jongen was 1 en 1 al snel 2. Beekse bergen + Animal-nog-wat = we gaan naar de wilde dieren kijken!
Je begrijpt zijn grote teleurstelling dat we 'alleen maar' naar (stomme) huisdieren gingen kijken... Ik dacht nog wat te kunnen redden door te zeggen 'Ja, maar! Er is een wel een roofvogelshow!' Dat hielp. Even. Want de hele roofvogelshow was nergens te vinden. Waar we dachten dat het was, was ook het kinderspeelhoekje. Een paar balen hooi op elkaar gestapeld en een tentje met daarin een meisje wat schminkte en een meisje wat ballonnen kon omtoveren in allerlei beesten. Dat was leuk! Een uur in de kou in de rij gestaan bij de smink (daar ging mijn eerste show die ik graag wou zien) maar ons meisje omgetoverd in een mooi katje.
We wilde wel weer eens verder, maar toen kwam het: 'Wanneer is de roofvogelshow nou?'
'Euh nou, die was er niet, maar jullie hebben toch lekker gespeeld?'
'Bllllleeeeeeeeerrrrr maar ik wil de roofvogels zien! Ik heb nog helemaal geen leuke dieren gezien! Alleen maar stomme huisdieren! Wat een rotdag is dit! '
'Sja dat kan niet, denk dat het te hard waaide voor de roofvogels, maar we gaan nog leuke andere dingen bekijken! En zullen we zo poffertjes eten?'
'Ja! Poffertjes!' En daar ging show nummer 2. In de rij voor de poffertjeskraam. 16 euro voor 4 porties poffertjes verder kwamen toch de wilde dieren weer om de hoek. 'Ik vind het hier stom! Ik wil naar de wilde dieren! Wat een rotdag zeg!' Zelfs een 'kijk dat hondje kan over al die hindernissen springen, knap he!' hielp niets. Wilde dieren was wat de klok sloeg. Na ongeveer 66 keer 'Nee, we gaan niet naar de wilde dieren' waren we het zelf een beetje zat. Bij de vraag of hij dan toch een suikerspin mocht vroeg ik hem of hij dat leuk vond een suikerspin. 'Euh ja, ik vind een suikerspin leuk en lekker!' 'Nou dan krijg je hem niet. Je hebt een rotdag, op een rotdag kun je geen leuke dingen toen tenslotte...' Daar moest hij even over nadenken. Hij kwam tot de conclusie dat als hij dan een suikerspin kreeg hij toch geen rotdag had. Maar alleen als hij een suikerspin mocht!
En zo tover je met 1 suikerspin een rotdag om in een leuke dag. Dacht ik.
Want dat werd later, toen de suikerspin op was, genuanceerd. Het was een leuke dag betreft het onderwerp 'eten' maar qua dingen doen was het nog steeds een rotdag, want hij wilde zo graag wilde dieren zien en niet die stomme huisdieren.
We besloten maar dat het tijd was om naar huis te gaan. We begonnen het zelf ook een beetje stom te vinden allemaal. Zeker toen Biko midden in het looppad ineens besloot dat hij moest poepen..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je