{{ message.message }}
{{ button.text }}

And what about me?

Hoe het ging en hoe het gaat

Afbeelding blog 'And what about me?'

Zoals ik in mijn vorige post al deelde, heb ik een tijdje een radiostilte gehad. De reden hiervan zal ik, ondanks dat niet geheel makkelijk is, toch met jullie delen!

Een aantal maanden geleden merkte ik dat ik niet zo lekker in mijn vel zat, letterlijk en figuurlijk. Ik heb al jaren last van buikpijn, met name darmen en maag. Na al 100 bezoekjes aan een huisarts waarbij bloed prikken ook geen uitslag gaf, was ik ten einde raad. Soms had ik zoveel pijn dat ik niet wist hoe ik er mee moest omgaan. Dit kan toch niet alleen tussen mijn oren zitten? 

Dit verhaal deelde ik met een aantal mensen, waarvan 2 mij gelijk zeiden dat ik misschien eens een EMB test moest laten doen bij een orthomoleculair therapeut. Deze prikken bloed en testen vanuit de cellen in je bloed, en niet alleen je bloed zelf. (Ik kan dit niet goed uitleggen, als je wilt weten wat het inhoudt kun je het beter opzoeken. 😬)

Maar goed, uit deze test kwamen wat tekorten aan vitaminen, magnesium, wat intoleranties en tot mijn grootste verbazing konden ze zien dat mijn stressniveau abnormaal hoog lag. Yep, dit wist ik wel, maar gaf er voor 0% aan toe. Dit kwam even als een klap binnen. Ik moest nu echt even mezelf op nummer 1 zetten. 

Deze uitslag kreeg ik net voor de Kerstvakantie en gelukkig kon ik deze tijd vrij nemen van werk. Deze periode heb ik veel bijgeslapen want ik werd er ook echt heel moe van. Mijn man heeft dit zo goed opgepakt en mij geholpen waar het kon! Ook heb ik vooral veel nagedacht hoe ik dit ging aanpakken. Ik heb mijn studie (een HBO-programma van de opleiding pedagogiek) even op pauze gezet en op werk besproken waar ik tegen op zag. Dit heb ik kunnen overdragen aan een collega, waardoor dit mij echt wel wat rust gaf.

Ook die intoleranties zijn nog even wennen. Dit is voornamelijk lactose en gluten. Ik heb tot nu toe al aardig mijn draai hierin gevonden gelukkig en merk ik oprecht dat ik minder last heb van mijn maag en darmen! 

Op dit moment voel ik me echt een heel stuk beter! Ik ben er nog niet helemaal, maar ik hoop dat het laatste puzzelstukjes mij daar mee gaat helpen! Ik heb me namelijk aangemeld bij ‘fit woman gym’. Zij begeleiden mij een jaar om mijn doelen te bereiken: fitter worden, afvallen en een gezondere levensstijl.  

Ik ben er helemaal klaar voor en voel me op dit moment echt zoooo veel beter dan bijvoorbeeld 2/3 maanden geleden! 

Liefs, Laura 

P.s. Heb je vragen over mijn situatie, de EMB test of ergens anders over? Vraag het gerust! 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je