{{ message.message }}
{{ button.text }}

Amsterdamse Kinderen

door Barbara den Hollander - oprichter van dé webshop voor biologische babyvoeding

Afbeelding blog 'Amsterdamse Kinderen '

Roze tutu's en zwerverdrollen

Net zoals ikzelf groeien mijn kinderen op in de binnenstad van Amsterdam. Dat brengt voor- en nadelen met zich mee. Zo zijn er volop bibliotheken, musea en andere culturele instellingen. Maar ook prachtige stadsparken, speeltuinen en kleurrijke figuren als Jan de rolschaatsman, die elke zaterdagochtendvroeg in niets anders dan zijn goudkleurige stringetje door de stad rolschaatst. Net zo kleurrijk, maar iets minder geschikt voor kinderoogjes zijn de brakende Engelse groepen vrijgezellen, die zich in roze tutu's zwalkend door de stad bewegen. Tel daar nog een zwerver bij op die een dikke drol voor je deur draait en een stel ruziënde alcoholisten op het voetbalpleintje en je hebt weer een gemiddelde dag in de stad achter de rug.

Stadsmeisje en boerenpummel

Mijn man en ik hebben regelmatig gesprekken (lees: heftige discussies) over het leven met jonge kinderen in de stad. Als stadsmeisje zou je van mij misschien verwachten dat ik de kinderen wil laten opgroeien in de stad, en van een boerenpummel (mijn man :) zou je misschien verwachten dat hij z'n kinderen op het platteland wil groot brengen. Surprise suprise, bij ons ligt het net andersom. Ik word gek van de toenemende drukte, toeristenstroom en verkeersgekte en zou het liefst vandaag nog verhuizen naar rustiger oorden. Hij houdt juist van de levendigheid en het gevarieerde aanbod van Amsterdam en vindt dat een perfecte plek om de kids op te voeden. 

Je snapt dat dit een lastige situatie is, waarin menige zwerverdrol als argument is aangedragen. Echter, tot op heden zonder voor mij bevredigend resultaat. 

Angstig stil

De kinderen zelf zijn er overigens nog niet helemaal over uit. Wanneer we familie buiten de stad opzoeken wordt er regelmatig gesmeekt om direct onze koffers te pakken en ook in dorpje X te gaan wonen. Echter, toen ik in de zomervakantie met de kinderen op klaarlichte dag een wandelingetje maakte in een rustig Belgisch dorpje, klampten ze zich angstig aan mij vast omdat ze het zo vreselijk stil en eng vonden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Liefs, Barbara
Oprichter Bio Bebo
www.biobebo.nl
facebook.com/biobebo.nl
instagram.com/biobebo.nl

Afbeelding blog 'Amsterdamse Kinderen '

Bio Bebo oprichter Barbara den Hollander

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je