Snap
  • Mama
  • Relatie

​Als Papa ziek is vind hij zichzelf heeeeel erg zielig

Afgelopen week is hij ziek thuis gebleven van zijn werk. En jeetje wat kunnen mannen (die van mij in ieder geval) zeuren over het ziek zijn.

Als Papa ziek is vind hij zichzelf heeeeel erg zielig (en dat is nog een understatement!!).

Afgelopen week is hij ziek thuis gebleven van zijn werk. En jeetje wat kunnen mannen (die van mij in ieder geval) zeuren over het ziek zijn. Eerst wilde hij op woensdag weer gaan werken. Zijn werk belde op dinsdag toen hij lag te slapen (ze belde hem dus wakker), dus tja dat klonk niet echt opgewekt haha. Hij hoefde dus woensdag ook niet te komen. Vervolgens belde ze woensdag op toen hij een hoestaanval had en ze legde hem de woorden in zijn mond door te zeggen: laat maar we horen het al, dat gaat nog niet zo goed. En tja dan blijf je vrijdag ook nog maar thuis, want ja één dag nog gaan werken dat heeft ook niet zoveel nut hahaha.

Nou Papa heeft heel mijn planning in de war geholpen (en niet alleen Papa, want schoon stiefmoeder waar de kids donderdag altijd naar toe gaan was afgelopen donderdag ook niet beschikbaar ivm een stembanden operatie waardoor ze niet kon praten en het dus handiger was dat de kids thuis bleven). Ik wilde juist op donderdag, wanneer ik ALLEEN thuis zou zijn even een flinke poets en sop beurt geven aan de woonkamer. Ook wilde ik de kasten uitzoeken (dit is overigens wel gelukt tijdens de slaapjes van Papa en de jongste, oudste dametje zit op school dus moest ik in de middag pas ophalen).

Maar al dat zuchten en steunen. Alles is het dan te veel. Zo ook even 10 minuutjes op de jongste passen, zodat het voor mij niet een heel gesjouw is naar school te brengen (en van school op te halen). Eten wat ik maak is niet naar wens…maar zelf doen ook niet PHOE!

Papa is vervelend als hij ziek is. En het ergste is nog wel dat hij zeurt dat hij moe is… tja ik weet wel waarvan: van het niets doen! Daar wordt je ook moe van…Ik kijk nu al uit naar aankomende donderdag. Een dagje echt voor mij alleen. Zou het komende donderdag wel lukken??!

Zijn jullie mannen ook zo vreselijk als ze “ziek” zijn??

8 jaar geleden

heel herkenbaar hoor! al blijft de mijne niet snel thuis, hij was van de week wel een paar keer laat omdat hij zich niet fit voeld en terug in bed was gekropen. maar ach, ik mag niet klagen want ik zit meestal thuis en hij brengt het meeste geld binnen, dan mag je ook wel ene keer ziek zijn toch? maar als we echt ziek zijn en alles eruit gooien zijn we het samen... ook niet ideaal want dan moet ik nog steeds alles doen want dan is hij heel zielig.

8 jaar geleden

ja.. mijn man kan ook heel zielig zijn als hij ziek is... pfff.. ik zeg altijd..wees blij dat je geen vrouwtje bent, dan ben je elke maand zielig zeker..

8 jaar geleden

Mijn vriend werkt als hij ziek is, maar dan krijg ik wel heel vaak te horen hoe zielig hij is hoor! ;) Of continu zuchten van; het gaat me niet. Maar als wij vrouwen ziek zijn, moeten we ook gewoon door toch! Sterkte gewenst ;)