{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als mijn dochter van huis is..

Dans ik op de tafel?

Afbeelding blog 'Als mijn dochter van huis is..'

Ik hoor het te vaak, dat moeders zichzelf geen ''me-time'' gunnen, of dat ze zich schamen als ze zeggen stiekem heel erg te kunnen genieten van de tijd zonder kind(jes) thuis. Ik begrijp alleen niet waarom dit is toch geen taboe meer anno 2021?

Als alleenstaande moeder heb ik regelmatig te maken met deze momentjes. Ik durf er ook eerlijk voor uit te komen dat ik juist van die momenten kan genieten wanneer mijn dochter om het weekend bij haar vader is. Tuurlijk mis ik mijn dochter enorm maar ondanks dat gemis is er ineens tijd en ruimte voor mijzelf en hoef ik even geen rekening te houden mijn mijn 4-jarige kleuter. De momenten moeten overigens niet te lang duren, na een weekend krijgt namelijk het gemis de overhand. Zoë woont bij mij en dat betekend dat de opvoeding toch voornamelijk op mij neerkomt. Dit was een bewuste keuze en ik doe het met heel veel liefde! Echter zijn die momentjes voor mijzelf soms zo gewenst. 

Even lekker een wijntje drinken, naar vrienden, uitslapen, de afstandbediening voor mijzelf, in de zomer naar het strand om gewoon de hele dag te bakken. Ook de simpele dingen zoals het huishouden gaan een stuk gemakkelijker zonder kleuter. Als ik voor mijzelf spreek weet ik dat ik een leukere moeder ben als ik af en toe tijd voor mijzelf vrij maak, daarnaast als ik ooit nog een leuke man aan de haak wil slaan moet ik toch de tijd vinden om te daten en dat doe ik persoonlijk liever zonder mijn 4-jarige dochter haha. 

Zeker als singelmom zie ik de momentjes als een geluk bij een ongeluk. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van de vrije weekendjes zodat ik mijn batterijtje kan opladen om vervolgens vol toewijding voor het mooiste in mijn leven te zorgen namelijk mijn dochter!

Wat vinden jullie is tijd voor jezelf als moeder nog steeds een taboe? Vergeet mij en Zoë niet te volgen hier op Mamaplaats of op Instagram op: me.and.zoe_ (link). 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je