Snap
  • Mama
  • Gezond

Als mama de griep heeft

Je kunt het je eigenlijk niet veroorloven: een griepje, algehele malaise, maar zelfs mama’s krijgen het.

Het is weer raak! Dinsdag ondergekotst –een eufemistischer omschrijving kan mijn zieke hoofd niet bedenken- door zoonlief en vannacht waren ik en vervolgens dochterlief de sjaak. En als ik ergens een hekel aan heb, is het wel aan overgeven, maar het kwam en moest eruit. Gelukkig heb ik geleerd om netjes in een emmer te spugen. Dochterlief daarentegen wist niet dat het kwam en voor ik het wist, zat haar bed eronder –tot twee keer toe.

En nu hang ik na een beroerd nachtje op de bank, alles doet zeer. Zoals dat hoort bij een griepje. Manlief geeft een energieke baby en een peuter die alweer vergeten lijkt te zijn dat ze niet lekker was –dus stuiterend en grenzen zoekend het huis doorgaat- hun ontbijt. Hij is nu mijn held. Hij gaat wat later naar zijn werk en ik hoop zo weer tot leven te komen.
Ik twijfel over nog een slok van mijn ORS, mijn eerdere pogingen tot water drinken eindigden weer in het riool. Waar ik gister nog met een glimlach op mijn gezicht blogde over het managen van een peuter en een baby, wat uitdagend is maar o zo leuk, vraag ik me nu af hoe ik de dag door moet komen.

Mama’s kunnen en mogen niet ziek zijn. Er moeten wassen gedraaid worden, met beddengoed en ander vies geworden materiaal. Er moeten kinderen vermaakt en verzorgt worden, in de hoop dat ze nu wel alles binnen houden.
Mijn lijf doet zeer, er hangt een onbestemd gevoel in mijn buik en mijn hersenen werken niet mee in het bedenken van oplossingen om de dag door te komen –want manlief gaat straks wel richting werk-. Pas op dit soort momenten realiseer je je hoe vaak je je gezondheid maar voor lief neemt.

Is jouw gezondheid ook zo onmisbaar? En hoe pak jij het aan als je een griepje hebt? 

8 jaar geleden

Nee daar heb ik echt lang last van gehad.... Ik was helemaal uitgeput.

8 jaar geleden

Longontsteking, das ook niet fijn! Morgen gaat de jongste in elk geval naar de gastouder. Wat de oudste doet weet ik nog niet, maar dan heb ik in elk geval wat meer rust om te herstellen. Helaas wonen onze beide ouders best ver weg (voor nederlandse begrippen dan :)) en ik zou niet willen dat ze ook iets oppikken van onze griep, dus cocoonen it is!

8 jaar geleden

Wow! vier weken griepjes... nee daar zit ik niet op te wachten. Fijn dat je je inmiddels weer beter voelt! Ik ben blij dat ik tot nu toe twee droge beschuitjes een glas ORS (wat vies!) en een theetje binnen heb. Dochterlief spuugde net alles weer over me heen :( Ik dacht inderdaad ook aan pijnstillers, maar ik geloof dat ibuprofen in combinatie met borstvoeding niet zo goed gaan (en ben te wazig om moeite te doen om het op te zoeken)

8 jaar geleden

haha, mannen en ziek zijn.... Dat is bijna wel een blog waard, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vanmorgen degene was die kreunend op de bank zat en hem eeuwig dankbaar was dat hij de jongste die zich prima voelt (en energie voor 10 heeft) meenam om beschuit te halen bij de supermarkt. Nog voor hij naar zijn werk ging!