{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als mama de griep heeft

Je kunt het je eigenlijk niet veroorloven: een griepje, algehele malaise, maar zelfs mama’s krijgen het.

Afbeelding blog 'Als mama de griep heeft'

Het is weer raak! Dinsdag ondergekotst –een eufemistischer omschrijving kan mijn zieke hoofd niet bedenken- door zoonlief en vannacht waren ik en vervolgens dochterlief de sjaak. En als ik ergens een hekel aan heb, is het wel aan overgeven, maar het kwam en moest eruit. Gelukkig heb ik geleerd om netjes in een emmer te spugen. Dochterlief daarentegen wist niet dat het kwam en voor ik het wist, zat haar bed eronder –tot twee keer toe.

En nu hang ik na een beroerd nachtje op de bank, alles doet zeer. Zoals dat hoort bij een griepje. Manlief geeft een energieke baby en een peuter die alweer vergeten lijkt te zijn dat ze niet lekker was –dus stuiterend en grenzen zoekend het huis doorgaat- hun ontbijt. Hij is nu mijn held. Hij gaat wat later naar zijn werk en ik hoop zo weer tot leven te komen.
Ik twijfel over nog een slok van mijn ORS, mijn eerdere pogingen tot water drinken eindigden weer in het riool. Waar ik gister nog met een glimlach op mijn gezicht blogde over het managen van een peuter en een baby, wat uitdagend is maar o zo leuk, vraag ik me nu af hoe ik de dag door moet komen.

Mama’s kunnen en mogen niet ziek zijn. Er moeten wassen gedraaid worden, met beddengoed en ander vies geworden materiaal. Er moeten kinderen vermaakt en verzorgt worden, in de hoop dat ze nu wel alles binnen houden.
Mijn lijf doet zeer, er hangt een onbestemd gevoel in mijn buik en mijn hersenen werken niet mee in het bedenken van oplossingen om de dag door te komen –want manlief gaat straks wel richting werk-. Pas op dit soort momenten realiseer je je hoe vaak je je gezondheid maar voor lief neemt.

Is jouw gezondheid ook zo onmisbaar? En hoe pak jij het aan als je een griepje hebt? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je