{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als je later groot bent

Deze blog is geschreven voor mij zoontje van 9 maanden. Dit is de boodschap die ik hem wil meegeven.

Afbeelding blog 'Als je later groot bent' Achtergrond blur afbeelding

Als je later groot bent

Lieve Logan, als jij later groot bent, wil ik dat je bent wie je wil zijn.
Dat je vrij bent in je keuzes en achter je eigen keuzes staat.
Ik wil niet dat je mijn verwachtingen of die van anderen nakomt, want die tellen niet.
Mijn enige en grootste wens is dat jij gaat doen waar jij gelukkig van wordt, dat je vrij bent om te kiezen wat jij wil. En nee, dan bedoel ik niet dat je mag gaan roken als je 10 bent. En ik bedoel ook niet dat je een tattoo krijgt op je 12e verjaardag, omdat jij dat wil.

Wat ik wil, is dat je onbeschaamd kunt zijn wie jij bent. Dat je roze kleren draagt als jij dat mooi vindt, dat je op ballet gaat als dat is wat jij graag wil, dat je een studie volgt op het niveau dat jou ligt, dat je een richting kiest waar jouw interesse naaruit gaat.
Val je op meisjes? Dan val je op meisjes. Val je op jongens? Dan doe je dat! Wil je gaan gamen en lekker nerdie zijn zoals je papa, helemaal prima. Wil je meer bezig zijn met muziek en studeren? Ook helemaal goed! Wat ik probeer te zeggen lieverd, is dat wat jij ook kiest, dat wij achter jou staan.

Laat je nooit in een hokje plaatsen, voel je nooit onzeker wanneer jij kiest waar je gelukkig van wordt. Dat is namelijk alles, waar het in jouw leven omdraait. Dat JIJ gelukkig bent.

Ja, ik ga je beschermen tegen dat wat ik denk wat niet goed voor je zal zijn. Ik zal je waarschuwen voor gevaren, ik zal je troosten bij teleurstellingen en ik zal blij en trots zijn wanneer je een doel behaald hebt. Ik zal je alleen nooit dwingen om te doen wat je ongelukkig maakt, ik eis niet een minimaal studieniveau, ik eis niet een bepaalde richting of een bepaalde partner. De enige wens die ik heb voor jou is vrijheid in je leven, geluk in wat je doet, waardering voor jezelf en respect voor anderen.

Toon respect voor een ieder om je heen, wees eerlijk en oprecht, geef duidelijk je grenzen aan en kom op voor mensen die dat zelf niet goed kunnen. Laat je niet op de kast jagen door mensen die denken dat ze de beste zijn. Laat je niet wijsmaken dat je pas iets waard bent op bijvoorbeeld HBO niveau. Laat je niet wijsmaken dat je verplicht moet sporten om er bij te horen, dat je niet mag gamen omdat je dan buiten de groep zou vallen.

Nee lieve schat, accepteer en respecteer een ieder, maar vooral jezelf. Wij zouden misschien rechts kiezen, waar jij links kiest, maar we zullen je altijd volgen waar jij gaat en op het goede pad zetten als je de weg kwijt bent.

Dus wees nooit bang om te falen, het beeld van jouw toekomst ligt volledig open, je kunt niks fout doen. Als jij maar gelukkig bent!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je