{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als je één ding kunt veranderen.....

Leuk, die Pickwick actie met die vragen op de labels, ik heb nu ook nét de eerste vraag gelezen!

Afbeelding blog 'Als je één ding kunt veranderen.....' Achtergrond blur afbeelding

Er waren hier op Mamaplaats ook al een paar voorbij gekomen; van die leuke vragen die ze momenteel op de Pickwick labeltjes hebben staan. Soms best wel grappig. Met wie zou je het liefst in de lift vast willen zitten? Euh, mijn man of mijn beste vriendin, dan weet ik zeker dat ik me niet ga vervelen, haha! Stel je voor zeg, met Gerard Butler vast te komen zitten in de lift en er achter komen dat het een zelfingenomen stuk vlees is ofzo! Al je fantasieën de deur uit! Of nog erger: met Bradley Cooper vast komen te zitten en er achter komen dat hij nog leuker is dan hij lijkt! Leg dat maar eens uit aan je man, hahaha!

Maar om eerlijk te zijn kwamen die blogs en reclames voorbij en dan dacht ik; "Oh ja, daar wil ik ook eens naar kijken!". Want ik ben dan wel een dagelijkse drinker (van thee!!!) maar ik had nog nooit gekeken naar de vragen op mijn eigen labeltjes. Dus vanochtend stond ik hoestend in de keuken en ik had écht even iets nodig om mezelf af te leiden van de volgende hoestbui terwijl mijn theewater begon te koken en toen herinnerde ik me opeens die labeltjes weer! Geniaal..

Mijn eerste theelabel-vraag:

Als je één ding uit je verleden kon aanpassen, wat zou het dan zijn?

Voor degenen die mijn blogs al wel eens gelezen hebben, jullie weten dat dit voor mij natuurlijk een zwaar beladen vraag is. Voor diegenen die mij nog niet kennen, om het kort te houden, ik heb een minder leuke jeugd gehad. 

Dus ik vond het wel bijzonder dat dit mijn allereerste-ooit-Pickwick-theelabel-vraag was. 

En toen moest ik daar natuurlijk wel over nadenken. Wel grappig hoe je je hoestbui dan opeens vergeet (raar eigenlijk). Jeetje, wat gaat er dan een hoop door je hoofd! Van één zo'n klein labeltje! Petje af hoor, Pickwick! Nee, echt! Want daar ga je...... Nou, duidelijk zou ik wel een paar dingen willen veranderen. Zo zou ik bijvoorbeeld gewild hebben dat mijn moeder niet schizofreen was en van me kon houden. En ik zou gewild hebben dat mijn vader niet zo wreed was met dieren waardoor ik soms nog nachtmerries heb. Maar dat staat niet echt op het labeltje, toch? Het moet iets zijn wat IK kan veranderen en duidelijk kan ik mijn ouders niet veranderen. Dus dan heb je het al over een andere leeftijd. Een leeftijd waar je zelf misschien wat in te brengen hebt? Of mag het gewoon alles zijn??

Je merkt ondertussen dat dat gesprek in je hoofd met jezelf steeds sneller en chaotischer gaat, net als in de film, haha.

Maar als het iets moet zijn waar ik zelf invloed over heb, moet je dat iets kiezen wat je 'fout' gedaan hebt? En wat is dan 'fout'? Illegaal? Zoveel illegale dingen heb ik niet gedaan in m'n leven en de paar dingen die er zelfs maar in de buurt komen waren best, eh, spannend, dus die wil ik niet aanpassen. Dus dan moet het iets zijn wat achteraf misschien niet zo'n handige beslissing was? Ja, da's misschien beter. Jeetje, da's een hele lange lijst.... 

Haha...

Ken jij ook zo iemand die constant dingen aan het doen is waar jou de haren recht van overeind gaan staan? Niet illegaal en niet gemeen of slecht, maar gewoon.... nou, eh, ondoordacht en onbezonnen en (shhht...) een beetje dom.....Ja? Nou, dat ben ik. Keer twee. Ik ben wat je noemt impulsief. Ik doe heel veel ondoordachte dingen. Nu ik kinderen hebt is het iets beter geworden, maar mijn gemiddelde ligt nog steeds er-rug hoog. En dat is niet slecht ofzo, zo ben ik gewoon. Ik vergeet gewoon dat je over dingen na hoort te denken. Ik doe eerst en denk later. Dus die lijst met 'domme' beslissingen, haha, die is heeeeeel erg lang bij mij. 

In mijn hoofd glij ik zo even door die lijst om te kijken welke ik het beste kan aanpassen. Hmmm, niet altijd goede relatie-keuzes gemaakt, niet altijd de juiste banen gehad, zeker niet altijd in de juiste buurt of het juiste huis gewoond. Genoeg dingen om van te kiezen. En dan heb je nog de kleinere dingen. Verkeerde kleding keuzes, grapjes die je beter niet had kunnen maken, naar de verkeerde feestjes, dansen terwijl je dat niet kan, haha.

Dus weet je wat ik uiteindelijk gekozen heb?????

Helemaal niks! Hahahaha, ja, misschien voelde je hem al aankomen, maar in het midden van mijn chaotische bezinningen bedacht ik me ook iets anders. Hoe vreemd en onbezonnen en chaotisch mijn leven ook geweest is tot nu toe, als je ook maar iets veranderd, als je ook maar één ding zou aanpassen dan zou ik misschien niet zijn beland waar ik nu ben! Mijn niet-leuke jeugd, die relaties die niet gewerkt hebben in het verleden, ál die andere 'verkeerde' keuzes hebben gezorgd dat mijn leven is zoals het nu is. Dat ik de liefde van mijn leven ben tegengekomen en dat we samen drie prachtige kindertjes hebben. Ik zou niet weten welke beslissing ik 'veilig' aan zou kunnen passen zonder het geheel te veranderen. Het is net als die 'terug-in-de-tijd' films; als je ook maar 1 klein dingetje verandert dan wordt Marty McFly opeens niet meer geboren.

Ben ik daar alleen in? Zouden jullie wel iets veranderen? Zie ik iets over het hoofd? Gemiste kansen?

Phieuw, ik ben moe, tijd voor een kopje thee.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je