{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als ik toch wakker ben..

Na al die gebroken nachten ben ik er aan gewend het wakker zijn.. dingen die ik doe als ik toch wakker ben s' nachts

Afbeelding blog 'Als ik toch wakker ben..'

Niks fijner dan knuffelen met je baby! Totdat hij of zij besluit dat er ’s nachts ook geknuffeld moet worden. Het is verstandig om je baby zo weinig mogelijk aandacht te geven midden in de nacht. Zo merkt hij of zij het verschil tussen dag en nacht en met een beetje geluk slaapt je baby direct na de voeding weer door. Dat geluk heb ik dus niet, meneer is klaar wakker na het voeden. Hij lacht en brabbelt wat af. En ach.. ik ben toch wakker dus ik brabbel en lach terug. Totdat hij gaat krijsen, dan maak ik dat ik beneden kom om de rest niet wakker te maken. Ik heb al heel wat kilometers gemaakt de afgelopen weken. De eerste weken vond ik echt zwaar. Ik was doodop. Gelukkig ben ik nu wel gewend aan de gebroken nachten en ben dan ook echt wakker als mijn kleine mannetje zich meld. Zo kom je nog eens ergens achter al dwalend door het huis. Bijvoorbeeld:

*Van voor naar achter liggen er 18 pvc planken in onze woonkamer, ik pas vijfeneenhalf keer met mijn voet in één zo’n pvc plank. Onze trap heeft 16 treden, en met 6 normale of 3 grote stappen ben ik in de woonkamer.

*Zolang ik er ’s nachts nog uit moet kan ik beter geen te spannende films meer kijken.. Constant het idee dat er één of andere enge gast me aan staat te staren met een supersonisch wapen waarmee diegene binnen no time kan inbreken. #gordijnendicht!

*Onze kat is belachelijk druk ’s nachts.

*Het licht van de tv maakt niet alleen de baby wakker, maar ik kom dan ook niet meer in slaap.

*Met 18 dansachtige stappen heb ik een rondje om mijn kookeiland gemaakt. Hoe vaak en hoe gek ik ook stap/ spring/ dans, het blijven 18 stappen. Gek hè?

*Ik vergeet gemiddeld twee keer in de week de vaatwasser aan te zetten.

*Vervolgens vergeet ik, als ik er ’s nachts achter kom alsnog op het knopje te drukken.

*Het koelkast lichtje heeft hetzelfde effect als de tv. #wakker.

*Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen? Ik voldoe aan een hele kudde ezels, ben te vaak over hetzelfde krukje gestruikeld. Het krukje verplaatsen? Nee joh, overdag staat het hartstikke leuk!

*Als ik ga zingen valt de baby sneller in slaap, maar worden de andere kinderen wakker. Oeps!

Heb je nog iets wat ik kan toevoegen aan dit ‘nuttige’ lijstje? Eén ding weet ik zeker, het is hoog tijd dat dat kleine mannetje door gaat slapen!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je