{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als ik heel hard mijn best doe, wordt het misschien wel een sprookje

Het is niet mijn verhaal, maar dat van ons.

Afbeelding blog 'Als ik heel hard mijn best doe, wordt het misschien wel een sprookje'

Het is heerlijk om van me af te schrijven, woorden te wegen, gedachten neer te pennen, gevoelens te delen. Toen ik mijn eerste blog schreef, twijfelde ik niet: ik gaf me helemaal bloot en verschool me niet achter een pseudoniem. De blogs kwamen snel en het schrijven was therapeutisch.

Je kunt niet zomaar elk detail uit het leven van de mensen om je heen openbaren.

En plots ging het niet alleen meer over mij, waren het niet alleen meer mijn leven, mijn gevoelens en mijn gedachten. Het risico van onder je eigen naam schrijven, bleek niet dat lezers allerlei details over je leven te weten komen, maar dat je niet zomaar elk detail uit het leven van de mensen om je heen kunt openbaren.

Mijn, ons, leven stond op zijn kop. De zinnen drongen zich op, maar hoewel ze stonden te popelen om een verhaal te vertellen, kon ik ze niet typen. Het was niet mijn verhaal, maar dat van ons. En pas nu, een halfjaar later, mogen de woorden weer vloeien.

Het is het verhaal van vier mensen die heel veel van elkaar houden.

Het verhaal wil er uit, maar heeft nog geen vorm. Het is een relaas van therapie, paniekaanvallen, depressie, burn-out, vallen en weer samen verder strompelen. Ik zou er een kroniek van kunnen maken, of nog eenvoudiger, een verslag. Als ik heel hard mijn best doe, wordt het misschien wel een sprookje, want het is ook het verhaal van vier mensen die heel veel van elkaar houden. Of bijna toch. Nog twee maandjes wachten. Zeven maanden vandaag.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je