{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als ik dit had geweten!

Even een niet zo'n positieve blog van mijn kant. Mede mogelijk gemaakt door ons zorgstelsel...

Afbeelding blog 'Als ik dit had geweten!'

Ik benzo boos dat ik gewoon even mijn hart moet luchten. Zelfs een spelletje dat voor ontspanning hoort te zorgen kan mij nu even niet op andere gedachten zetten. Vandaag kreeg ik een brief van mijn zorgverzekeraar. Het betrof een overzicht van mijn eigen risico met de daarbij behorende rekening. Dit ging om het restant eigen risico van 2015 en alvast een deel van dit jaar. Afgesloten met de mededeling dat dit bedrag van 360 euro begin van de volgende maand van onze rekening afgeschreven zal worden. Dat hakt erin! Dit soort brieven krijg je ook altijd in het weekend... 360 euro is voor mij op het moment dat ik werk heb een week loon! Momenteel is het voor mij bijna het bedrag dat ik per 2 weken ontvang. Mijn bloed begint te koken, want ik voel me misleid, opgelicht en bestolen.

Vorig jaar ben ik begonnen met lichttherapie tegen mijn psoriasis. Aan het begin heb ik nog gevraagd of het mij ook geld ging kosten. Het zou volledig via de verzekering gaan, dus ik hoefde geen cent te betalen. Nou bleek al vrij snel dat als ik mijn auto op het parkeerterein van het ziekenhuis parkeerde ik niet binnen de termijn voor gratis parkeren weer terug was, dus per keer kostte dat mij al 0,80 cent. Maar als dat alles is? Toch parkeer ik de auto nu een straat verder en loop het laatste stukje. Inmiddels zijn er een aantal maanden voorbij waarin ik 2 x per week ongeveer 2 minuutjes in een lichtcabine sta. Er vielen ook een paar keer uit, dus al met al ben ik zo'n 35 keer geweest. In totaal ongeveer 70 minuten dus. Natuurlijk zitten hier ook een paar controles van de dermatoloog bij, anders zou het neerkomen op 10 euro per keer dat ik eronder sta. Oftewel 5 euro per minuut! Ik ben dus niet alleen boos over dat de zorg veel te duur is op zich, maar vooral over het feit dat ik verkeerd ben voorgelicht! Als ik van te voren had geweten dat ik dit bedrag uiteindelijk moest betalen was ik nooit aan deze behandelingen begonnen. Ja ik was er in het begin even blij mee, omdat al vrij snel de plekken in mijn gezicht wegtrokken. Maar uiteindelijk is het me dat geld echt niet waard. Met vaseline kon ik het ook aardig onder controle houden en dat is een stuk goedkoper! Daarbij ben ik in totaal al 3 x verbrand en is de psoriasis op mijn benen juist erger geworden. Mijn gezicht begint ook weer dezeflde plekken te krijgen, zodra ik een keertje geen behandeling heb gehad.

Waarom moet ik dan in **** naam zoveel betalen voor iets dat niet eens het probleem heeft opgelost. Als je een product in de winkel koopt en het werkt niet naar behoren dan krijg je toch ook gewoon je geld terug? Waarom in de zorg dan niet? Dit is gewoon geld in de lucht gooien, terwijl je ondertussen vastgebonden zit waardoor je het niet zelf weer op kunt vangen! Dit is zo krom. Net als het feit dat je je zowiezo al rood betaald aan alle premies. Ik gebruik de term rood betalen, omdat dat de kleur van je bankrekening uiteindelijk is... Als ik na denk wat we allemaal met dat geld hadden kunnen doen! Ik had het zelfs nog liever aan een arm gezin gegeven die hiervan wel 2 maanden zou kunnen eten in plaats van het weggooien wat ik nu heb gedaan! Ik ga dus stoppen met deze doelloze behandeling en denk voortaan wel 3 x na voor ik weer met iets niet levensbedreigends naar de dokter stap voor mijzelf. Voor mijnzoontje is het natuurlijk een ander verhaal ;) Nou weet ik ook wel dat er landen zijn waarbij de zorg nog slechter is geregeld en dat je daar zelfs dood kan gaan als je geen geld hebt, maar er zijn ook landen waar de zorg gratis is. GRATIS! En zou dat hier in Nederland ook niet zo moeten zijn? Het land dat altijd bekend stond als zorgstaat? Nou ja als ik het zo bekijk is ons land natuurlijk nog steeds een zorgstaat. Een land waarbij iedereen zich zorgen maakt over of ze de rekening uiteindelijk wel kunnen betalen!

Ik ga door dit geintje niet echt in de problemen komen ofzo hoor. Als ik maandag bel kan ik waarschijnlijk nog regelen dat ik het in termijnen kan betalen. Maar ik blijf het wel sonde van het geld vinden...

Zijn jullie ook zo geschrokken van een rekening voor de zorg die je hebt gehad of vinden jullie het zelfs al normaal om zoveel te betalen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je