{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als de energie (ver) te zoeken is…

Ik heb een nieuw dieptepunt bereikt, moe, ongezellig en futloos.

Afbeelding blog 'Als de energie (ver) te zoeken is…' Achtergrond blur afbeelding

Het lijkt wel een terugkerend ritueel te worden. Energieloosheid. Een paar maanden geleden dacht ik al een dieptepunt bereikt te hebben, maar ik kon nog dieper gaan.

De genadeslag kwam met het overlijden van mijn oma, gecombineerd met het annuleren van de -broodnodige- vakantie, de miskraam van mijn zusje en mijn andere oma die ineens kritiek kwam te liggen.

Vlak voor deze ellende was ik gaan nadenken over mijn werk en wat ik wilde. Ik was tot de conclusie gekomen dat ik er niet heel gelukkig meer van werd. Dat ik in de vakantie ging nadenken en knopen door zou hakken zodat ik een gezonde werknemer zou blijven. Ook was ons huis verkocht en zouden we actief gaan zoeken. Met twee kinderen op sleeptouw en een hele lange wensenlijst. Gewoon een paar life events, geen probleem toch?!

En toen ineens de ellende. Verdriet bij ons, bij mij. Twee kinderen helemaal van de rit. Een peuter omdat ze alle emoties feilloos leek op te pikken. Een dreumes omdat hij uit zijn ritme gehaald werd door alle gebeurtenissen. De nachtrust die toch al zo beperkt was, was ineens bijna niet meer te bekennen.

Een aantal weken sleepten zich voort. Vechtend met emoties, vechtend met slapeloze kinderen, vechtend tegen de slaap en tegen mezelf. Een Luctor et Emergo. Steeds weer.

Brussel ging aan mij voorbij, mijn eigen kleine wereldje was genoeg om mee te dealen. Niet dat ik niet bad, voor Brussel, voor mijn kinderen, voor ons gezin, mijn zusje en mijn oma. Voor rust in mijn hoofd en in mijn wereld.

Langzaam keert de rust weer. Nog even en we gaan -hopelijk nu écht- op vakantie. Ik heb het nodig. Even weg van hier. Ik ga weer dromen, weer creëren en vooral vertrouwen hebben in de Hand die mij leidt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je