{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alles over een Au Pair

Een Au Pair is vooral een begrip dat in het buitenland wordt gebruikt, maar ook in Nederland wordt het steeds moderner.

Afbeelding blog 'Alles over een Au Pair'

Een Au Pair is vooral een begrip dat in het buitenland wordt gebruikt, maar ook in Nederland wordt het steeds moderner om een Au Pair in huis te nemen. Maar wat is dat nou precies. Hier kom je alles te weten over Au Pairs.

Wat is een Au Pair?

Een Au Pair is een soort van kinderjuf. Deze persoon, meestal een vrouw, woont tijdelijk in bij een gezin om te zorgen voor de kinderen. De Au Pair krijgt inwoning, kost en zakgeld. Hij of zij maakt dus deel uit van het gezin. Ook komt een Au Pair meestal uit een ander land of ander deel van het eigen land.

Hoelang blijft een Au Pair over het algemeen?

Een Au Pair blijft meestal een half jaar tot een jaar bij het gezin. De reden waarom een Au Pair maar tijdelijk blijft is omdat deze persoon een half jaar tot een jaar wil overbruggen. Dit kan zijn om werk te vinden in de sector waarin hij/zij afgestudeerd is of omdat men een rust jaar wil tussen studiejaren door.

Waar kun je terecht met je vragen?

Als je een Au Pair in huis wilt nemen is het belangrijk dat je dit doet via een goedgekeurd Au Pair bureau. Je neemt immers iemand in huis en laat hem of haar voor je kinderen zorgen. Dit kan via www.aupair-nederland.nl. Zij kunnen je goed begeleiden bij je keuze voor au pair en de verder begeleiding als de Au Pair bij je in huis geplaatst is.

Voor een Au Pair ben je dus een soort gast gezin. Hij of zij zal dan ook met de dagelijkse routine meedraaien. Echter is een Au Pair er wel speciaal voor de kinderen. Het is dan ook niet de bedoeling de Au Pair te zien als een huishoudelijke hulp of een butler. Kleine huishoudelijke taken die bij de dagelijkse routine horen behoren, behoort een Au Pair wel mee te doen.

Hebben jullie wel eens een Au Pair in huis gehad of hebben jullie wel eens de overweging gehad om een Au Pair in huis te nemen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je