Snap
  • Mama
  • Relatie
  • post

Alleenstaande moeder of toch niet?

Het is allemaal al weer een poos geleden maar toch heb ik besloten mijn verhaal nu met jullie te gaan delen. Om zo misschien andere as. moeders in de zelfde situatie te inspireren

Het was februari 2012, we woonden net 2 maanden samen, en mijn menstruatie bleef uit. Ik voelde mijn lichaam veranderen. Toch maar een test doen? De eerste test negatief, opzich wel een opluchting want we waren nog helemaal niet van plan zwanger te raken. Mijn toenmalige vriend zat nog op school en financieel hadden we het niet breed. 

Maar een week later had ik nogsteeds niet gemenstrueerd. En ik was elke ochtend misselijk. Dus toch nog maar een test gehaald. Deze was POSITIEF, door de pil heen zwanger geraakt. Zelf heb ik het absoluut niet op abortus dus ik heb toen direct tegen mijn vriend gezegd dat we het kindje zouden houden. Hier was hij het mee eens. 

14 februari zaten we bij de huisarts, die bevestigde, je bent zwanger ongeveer 5 weken. Ik, al wat meer gewent aan het idee begon steeds blijer te worden. Ik heb altijd al een kinderwens gehad en nu werd ik dan echt Mama. Mijn vriend daar in tegen werd steeds stiller. Als ik vroeg ben je wel blij kreeg ik te horen, ja ik moet het even laten bezinken hoor!

3 weken later de eerste termijn echo. Ik bijna huilend op de onderzoekstafel aan het kijken naar het erwtje van 8 weken en 5 dagen. Daarnaast mijn vriend, die het wederom allemaal moest laten bezinken.

2 dagen later is dit in een enorme ruzie uit gedraaid, waarna ik heb zo beu was dat ik het heb uitgemaakt. Op deze manier wil ik geen relatie met iemand, naast alle problemen rondom de zwangerschap hadden we meer irritaties. 

Toen we uit elkaar gingen zijn er heel veel dingen gezegd over de mail, waaronder dat ik zou zijn vreemd gegaan en het kindje dus niet van hem zou zijn. Hier ben ik nogsteeds heel erg boos over, hoe durft hij mij hiervan te beschuldigen? Na ook nog financieel door het slijk gehaald te zijn door mijn ex was het dus duidelijk ik zou er alleen voor komen te staan, de vader zou niet in beeld zijn, want zin in gerechtelijke procedures heb ik al helemaal niet. Je bent vader of je bent het niet, en zo iemand verdient het niet om vader genoemd te worden. Er zijn heel veel gesprekken geweest tussen mij en mijn ouders, die mij in beide beslissingen (houden of weg laten halen) zouden hebben gesteund.

Uiteindelijk heb ik besloten mijn kindje te houden, ik zou me wel redden. Ja het zou zwaar worden maar ik had genoeg steun van familie. (op dat soort momenten leer je trouwens ook je vrienden kennen, die had ik duidelijk niet)

Uiteindelijk ben ik dus 9 maanden alleen zwanger geweest. Spijt? absoluut niet.

Hoe nu verder? Lees maar in mijn volgende blog.

10 jaar geleden

Je hebt je hart gevolgd, dan is de keus altijd goed! En bekijk 't ook van de positieve kant; je hoeft je kind niet om 't weekend af te geven, geen discussies te voeren over de opvoeding, krijgt alle knuffels en kusjes en ga zo maar door ;-)

10 jaar geleden

ik vind het supergoed van je dat je het alleen doet. Ik heb hetzelfde als jou meegemaakt en ik weet dat het erg moeilijk is om alles alleen mee te maken, ik heb om veel steun van mijn familie gehad tijdens de zwangerschap. Ik wens je nog veel geluk samen met je kleintje

10 jaar geleden

Fijn om te horen dat er meer mensen zijn die de zelfde beslissing hebben genomen als dat ik heb gedaan. Heb heel erg zitten twijfelen of ik er wel goed aan gedaan heb om haar vader bij dr weg te houden en niet gewoon een proces had moeten aanspannen tegen hem. Maar denk dat ik de juiste beslissing heb gemaakt. Het is inderdaad wat je zegt liever geen vader als een slechte vader. Fijn dat het bij jou allemaal goed is gekomen en je een leuke man/ vader hebt nu. Hier zien we wel wat de toekomst gaat brengen.

10 jaar geleden

Ik vind het super goed van je dat het alleen doet. Het zal inderdaad niet altijd even gemakkelijk zijn. Jammer dat je je "vrienden" heb leren kennen en daar geen steun van hebt gehad. Geniet maar lekker van je dochter. Ik weet zeker dat je daar veel liefde van krijgt.