{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alleenstaande moeder, student en nu ook jong ondernemer

Even voorstellen: Ik ben Sarina (25), Moeder van Savira (3),ik studeer en ben nu ook een onderneming gestart.

Afbeelding blog 'Alleenstaande moeder, student en nu ook jong ondernemer' Achtergrond blur afbeelding

Sinds 5 augustus 2012 ben ik moeder, alleenstaande moeder want de vader is nu niet in beeld, wat ik voor mijn dochter wel jammer vind, maar het zei zo. Wat ik mezelf altijd heb gezegd is 'ga niet niks doen' en dat heb ik ook niet gedaan.

De eerste 1,5 jaar had ik een uitkering en wat vond ik dit vervelend, toen ik mijn uitkering daadwerkelijk kreeg was ik 39 weken zwanger en hadden ze mij toegezegd dat ik een thuisstudie mocht gaan volgen pedagogisch medewerker kinderopvang omdat ik dit al deed voordat ik zwanger raakte maar hem door andere omstandigheden niet had afgemaakt. Elk moment dat mijn dochtertje lag te slapen was ik bezig met mijn studie totdat ze 6 maanden oud was. Ik kreeg van de gemeente te horen je mag je thuisstudie niet vervolgen, wat was ik boos omdat ik moest stoppen en ze mij in allerlei re-integratie trajecten wouden stoppen, o.a. werken in zo'n werkplaats. Ben daar toen fel tegen ingegaan en waarom ze hadden mij vrijstelling van arbeid gegeven i.v.m. mijn thuisstudie en ik ze had gezegd ik laat mij niet uitbuiten door jullie. Toen ben ik in een ander traject gestopt voor 6 maanden die ik wel afgemaakt heb maar toen tegen mezelf zei 'nee, ik stop er mee, met mijn uitkering' ik had spaargeld opgebouwd en dacht ik kan nu  6 maanden zonder uitkering rond komen. Ik ben de juiste MBO opleiding gaan zoeken en toen vorig jaar september ben ik weer gestart.

Een voltijds-opleiding aan het Helicon in Tilburg in de richting van Stad en wijk management, waar ik 10 weken naar school ga en dan weer 10 weken stage loop. In de tussen tijd gaat mijn dochtertje 2 dagen naar het kinderdagverblijf en 2 halve dagen naar de peuterspeelzaal waar ze het ontiegelijk naar haar zin heeft.  Het eerste jaar heb ik hartstikke mooi afgesloten en nu sinds september zijn we weer begonnen met het 2e jaar. Waarbij ik begin dit jaar een ondernemingsplan heb geschreven omdat we voor school ook een onderneming moeten opzetten. Ik loop ver voor op schema omdat we dit eigenlijk pas vanaf februari zouden moeten doen en hoe ik voor loop op schema.  Ben druk bezig geweest met een website opzetten, een facebook pagina en afspraken maken met partners. En dat terwijl ik nu ook weer 10 weken stage loop met ook schoolopdrachten.

Sinds 1 week staat hij online mijn website Perkibo( persoonlijk kinderboek), en 18 december mijn eerste proef kinderfeestje Kinderboekjes maken. Mijn missie is 'momenten om nooit meer te vergeten,laat kinderen lezen' mijn visie 'Persoonlijke kinderboeken voor ieder kind, in je boekenkast'. Ik wil dat ieder kind zelf kinderboekjes kunnen maken, ik wil dat kinderen de hoofdrol gaan spelen in hun eigen kinderboek en ik wil nog veel meer. 

Nu vragen jullie je misschien wel af, hoe doe ik dit nu toch allemaal. Mijn ouders, mijn steun en toeverlaat die me vanaf het begin gesteund hebben in alles wat ik doe, ik mag nog bij ze thuis blijven wonen, ze vangen mijn dochter op wanneer ik op school of stage ben. Ik kan ze niet genoeg bedanken voor wat ze voor mij betekenen. Want zonder hun had ik dit allemaal waarschijnlijk niet gedaan.  Uiteraard zit er ook een hoop doorzettingsvermogen bij mij in en de kracht om door te blijven gaan wanneer er weer een tegenslag is. 

Keep your head up!

Vriendelijke groet, sarina

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je