Snap
  • Mama
  • zeevrouw
  • Alleenmettweekinderen
  • weeraanboord
  • eerstekeer
  • trotsemama

Alleen thuis met twee kinderen

De eerste weken na de geboorte van onze tweede dochter leefde wij heerlijk in een babybubbel. Maar langzaam komt het moment dichterbij dat papa weer aan boord moet en je ineens alleen bent met twee kinderen.

Voordat ik moest bevallen was mijn vriend 6 weken aan boord. Dit waren pittige weken met een peuter puber van 2 en bolle buik met een frummel erin die altijd aan het bewegen was. Maar daar tegen over stond dat hij 8 weken naar huis kwam! Dit keer werd het een geplande keizersnede dus hij was 2 weken thuis toen ik nog zwanger was en nog 6 toen ons meisje was geboren. Beter kan niet!

Die 8 weken dat hij thuis was hebben we echt genoten met ons gezin van vier. Het valt dan ook heel erg tegen als papa dan weer weg moet na zo'n lange tijd thuis. Nu zijn wij als persoon gelukkig heel makkelijk en laten alles op ons af komen maar ineens weer een baby in huis is toch even schakelen. Als je samen bent kan ieder 1 kind onder zijn hoede nemen en kan je de taken makkelijk verdelen. Dus hoe ga je dat ineens alleen doen?

Die 8 weken thuis waren natuurlijk zo om. Dit was dan ook by far het moeilijkste afscheid in al die jaren! Hij moest zijn drie vrouwen achter laten en ik had ineens twee kinderen! (naja niet ineens bedoel heb er best wat moeite voor moeten doen haha). Ik zet hem op Schiphol altijd af bij de kiss and ride waar we afscheid van elkaar nemen (lees ik huilend of wel tranen met tuiten) en rij daarna gelijk weer door naar huis. Dit keer met twee meisjes achterin.

Gelukkig ging hij deze reis voor maar 3 weken aan boord dat gaf mij al wat rust in mijn hoofd. Even rustig wennen. Want eerlijk 3 weken is beter dan 5!

Ik zag voornamelijk op tegen de nachten want overdag red ik mij wel. Want wat als ze niet willen slapen? Of als de een slaapt de ander komt? Ik ben erg geduldig en kan een hoop hebben maar zonder slaap ben ik niet te genieten..

Maar ik moet zeggen dat eigenlijk alles vanzelf ging. Je hebt er al een dus het leven gaat veel sneller door dan bij de eerste. Ook mag ik in mijn handen knijpen met Nomi want ze is zo'n heerlijke baby, huilt nooit, drinkt goed en komt 's nachts maar 1x! Hoe fijn?! Ook Marley is een lief, zorgzaam en tevreden meisje met natuurlijk wel haar peuterpuber momenten maar dat zie ik als iets dat er gewoon bij hoort want verder helpt ze mij graag met alles.

Deze drie weken gingen dus super! Dit had ik stiekem ook wel verwacht maar het zal natuurlijk niet elke keer zo vlekkeloos verlopen. Maar zo voor de eerste keer alleen met twee kinderen mag ik niet klagen! Wij zijn met zijn drieën een goed team! Ik denk dat het belangrijk is dat je gewoon rustig blijft en het op je laat afkomen. Meer dan je best kan je niet doen. En ja er gaan zeker momenten komen dat ik zal roepen dat ik ze achter het behang ga plakken, of ze maar met papa mee aan boord moeten of dat hij maar vijf 5 thuis blijft en ziet wat voor monsters wij hebben gecreëerd. Maar voor nu ben ik een trotse mama! 

4 jaar geleden

Nou ik werk in 3 dagen die 27 uur. Zijn lange dagen waarin ik echt gesloopt ben. Maar als de opvang goed geregeld is (heb echt een toppertje van een gastouder) dan zijn die 4 weken vol te houden. Als mijn man thuis is, kom ik weer helemaal bij. Ben zelf ook wel benieuwd met 3 kids hoor haha. Maar ook daar groei je in. Het scheelt wel als t makkelijke baby's zijn ja ?. Die laatste loodjes voelen wel als een zware bevalling nu... Maar nog ff doorgaan dank je! Enne als je t ff niet meer ziet zitten vraag om oppas o.id. en heb wat mij- tijd en doe iets voor jezelf. Krijg je energie van.

4 jaar geleden

Ah super lief! ? Pittig ook nu zwanger met 2 kids! Wel fijn he dat ze zo lang thuis kunnen blijven. Bij ons kwam ook precies goed uit met keizersnede want je moet wel goed je rust pakken! Benieuwd hoe je het zal ervaren met drie kindjes. Vind je het niet veel om ook nog 27 uur erbij te werken of is het goed te combineren? En wat je zegt mensen vragen vaak hoe doe je het? Maar wij weten niet beter en hebben geen andere keuze! Moet zeggen dat onze tweede van nu 12 weken ook een makkelijke baby is die 1x per nacht komt want weet niet hoe ik erin zou staan als ze een moeilijke slaper zou zijn. Voor nu gaat het goed! Succes nog met de laatste loodjes ❤️

4 jaar geleden

Ja t is pittig, mijn tweede kwam ook met een keizersnede. Mijn man is ook 4 weken weg als zeevarende. Gelukkig hadden wij met de 2e een superbaby die met 12 weken al doorsliep en nu is ze twee en slaapt nog steeds goed. Terwijl onze oudste bijna 7 is en nog steeds moeite heeft met slapen. Over 8 weken uitgerekend van onze 3e wat ook een keizersnede zal worden. Mijn man is nu gelukkig ook weer 2 maanden thuis maar dat is ook gewoon nodig voor het herstel. Makkelijk zal het nooit worden maar als je veel plant en vooruit werkt en goede opvang voor je kindjes hebt (ik werk 27 uur) en alles geregeld is, dan moet het echt te doen zijn. Mocht je tips willen hebben over practische dingen kun je mij een berichtje sturen. ? Inmiddels wel ervaring mee. Succes powermama je kan t. En zo niet dan doe je t toch omdat je simpelweg gewoon geen keuze hebt.

4 jaar geleden

Ah wat lief dankjewel! ? Alle eerste keren zijn spannend maar wel leuk. En super fijn dat jou vriend in de avond gewoon lekker weer thuis is!