{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alleen samen verder

De kogel is door de kerk, en nu? niet op FB aub

Afbeelding blog 'Alleen samen verder'

Het is alweer een paar weken geleden dat ik mijn vorige blog schreef. Het voelt als een ander leven kan ik zeggen.

Een week voordat we naar therapie zouden gaan barstte de bom. De spanningen liepen op en ik voelde aan alles dat de therapie pure tijdsverspilling zou zijn. Dus ik heb mijn ex-man puur en eerlijk de vraag gesteld: 'Zie jij nog een toekomst voor je met mij samen?' Daarop was het antwoord heel duidelijk 'Nee'.

Dat was best even slikken, al die tijd heb ik gedacht dat ik degene was die niet gelukkig was in dit huwelijk en nu blijkt dat hij al die jaren hetzelfde gevoel heeft gehad. Hoe vaak ik hem wel niet gevraagd heb of hij wel gelukkig was en nooit heeft hij hier iets van laten blijken. Maar goed dat maakt nu niet meer uit, het is uitgesproken, we gaan scheiden.

Inmiddels hebben we er 2 afspraken bij de mediator op zitten en het gaat goed. Nog 2 afspraken en dan kunnen alle papieren waarschijnlijk ingestuurd worden en zijn we begin 2019 officieel gescheiden. Het huis wordt te koop gezet en we kunnen op zoek naar een eigen plekje. Tegen deze komende maanden zie ik best op, vooral de onzekerheid van waar ik terecht ga komen met mijn dochter houdt me soms wakker.

Ook de zorgverdeling van onze dochter is een discussiepunt. Waar ik mijn leven om ons kind heenbuig, buigt mijn ex-man de verantwoordelijkheid om zijn leven heen. Ik kan hier met mijn hoofd niet bij, waar ik een regeling voorstel waarbij ze elkaar elke week kunnen zien denkt hij alleen maar aan de nadelen voor zijn werk en privé leven.

Dit hele proces moet ik dingen leren loslaten. Ik moet de controle loslaten, mijn frustratie loslaten, nog even de tanden op elkaar zetten zodat ik straks samen met mijn dochter alleen verder kan.

Maar dit kan ik, desnoods met gebalde vuisten en getrokken zwaarden. Ik zal er voor zorgen dat deze scheiding een minimale impact op onze dochter heeft en dat wij hier sterker uit gaan komen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je