Snap
  • Mama
  • Relatie

Alleen op Vakantie?!?

Misschien ben ik wel heel ouderwets of snap ik het niet helemaal goed, maar waarom zou je in hemelsnaam alleen op vakantie willen?

Misschien ben ik wel heel ouderwets of snap ik het niet helemaal goed, maar waarom zou je in hemelsnaam alleen op vakantie willen?

Ik zal jullie even het een en ander uitleggen: dit verhaal heeft betrekking op vrienden van ons. Zij hebben twee kinderen en wonen in een kleine woning bij ons in de stad. Ze kunnen maar moeilijk rondkomen. Beide werken ze wel, maar hebben ze niet echt een hoog salaris en beide hebben ze ene tijdelijk contract.

Regelmatig zie ik op facebook voorbij komen dat ze een concert bezocht hebben (samen of een van de twee) of zelfs naar een festival weekend zijn. Ik vraag me dan al af waar ze het van doen. Helemaal toen vorig jaar zij een cruise naar de Caribean gemaakt heeft met een vriendin. Toen vroeg ik me al af: hoezo ga je samen met een vriendin op cruise?! Is het niet leuker om dit met vriendlief te doen of zoals ik op vakantie ga: met het gehele gezin?!

Ach ja, ik dacht toen nog ze kijken maar. Nu hoorde ik echter dat zij niet mee komt naar een verjaardag omdat ze op vakantie is. Hij komt wel met de kids. Ik vroeg waar de reis naar toe gaat: Las Vegas en Los Angles… WTF?! Hoezo ga je daar alleen naar toe? En waar doen ze het van?

Met het gezin gaan ze eigenlijk niet op vakantie, hooguit een weekendje per jaar naar een bungalowpark in ons eigen landje, maar dan heb je het wel gehad.

Okay het is misschien niet fair dat ik al zo’n oordeel heb, maar ik snap het echt niet…. Misschien ben ik wel gek..

8 jaar geleden

Tja en die mensen die het hardste zeuren en zeiken over geld (tekort) gaan op de meest dure vakanties en naar de meeste feesten (zo niet elk weekend). Vakantie is voor mij ook lekker relaxt samen zijn met mijn gezin genieten van de kids en heerlijk samen dingen doen. Hij werkt full time in ploegendienst voor minimum loon en zij werkt part time achter de balie bij een bioscoop, geen manager of leidinggevende functie. Ik snap echt niet waar ze het geld vandaan halen!? Ach ja, vanmiddag een goed gesprek met mijn broertje hierover gehad. Hij snapt het ook niet. Maar ik laat het los. Ze komen zichzelf wel tegen met hun leefstijl en dan hoeven ze niet bij ons aan te kloppen.

8 jaar geleden

Kaarten voor concerten kopen ze niet via veilingen. Ze gaan naar Pinkpop en vele andere duurdere artiesten en festivals die je niet op veilingen ziet. Vragen werkt niet, ze zien dat meteen als een aanval, maar dat zien ze bij alles wat je vraagt of zegt...

8 jaar geleden

tja dat denk ik dus ook...

8 jaar geleden

Ik weet dat mensen dit doen, maar ik vind zou het nooit doen. Vakanties zijn er voor mijn idee om samen te zijn, vind het juist de tijd met mijn gezin alleen! Mijn vriendinnen willen binnenkort een weekendje weg. Ik ga mee (enige met kindjes), maar heb aangegeven 1 nachtje te gaan en zondag rond de middag naar huis te gaan. Mijn weekenden gaan grotendeels naar mijn kindjes/gezin, en ik zou het niet anders willen! Wij werken beide ook veel, scheelt misschien ook. Maar heb vriendinnen, zonder kinderen, die ook altijd voor het zicht krap bij kas zitten, maar elk weekend is het weer elders een feestje of dagje weg.