{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alle vriendjes en vriendinnetjes?!?

Mama en vriendinnen kan dat samen?

Afbeelding blog 'Alle vriendjes en vriendinnetjes?!?'

Zo dat is alweer een tijd geleden, dat ik mijn laatste blog schreef... Ondertussen is het 'normale' leven weer begonnen, ben ik druk aan het werk en zitten we in een lekker ritme. Gelukkig gaat het goed met de kinderen, dus daar kan ik zeker niet over klagen..

Maar dan het hoofdonderwerp van deze blog....

Ik vind het erg lastig om te omschrijven, voel me een beetje kansloos en onzeker.. Terwijl ik het idee heb dat veel mee moeders hiermee te maken hebben...

Ik ben iemand die vanaf kleins af aan niet een hele grote vriendenkring had. Gewoon wat kennissen, klasgenoten en enkele vriendinnen om mij heen. Die vooral komen in gingen. Contacten waren gewoon gezellig, niet heel diepgaand, heb ik dit gemist?? Jazeker. Maar was dit zo gewend, ook omdat mijn ouders geen hele grote vriendenkring hadden, was dit vrij normaal.

Maar merkt nu wel dat ik het zie als een groot gemis, ik voel mij op veel momenten eenzaam en ongelukkig. Ik heb twee vriendinnen met kinderen, maar die wonen aan de andere kant van het land. Verder sinds dat ik kinderen heb, heb ik een stuk minder contact met de vrienden in de buurt, zitten in een hele andere levensfase en nodigen daarbij ons (mij man en ik) niet meer uit. 
Ik mis een maatje in mijn leven, om gewoon lekker mee te sparren, even wat anders aan mijn hoofd te hebben, gezellig met de kinderen erop uit te gaan, stuggels rondom het moederschap/partnerschap etc mee uit te wisselen, iemand die je kan vertrouwen en op kan bouwen. En dan hoeft het zeker niet altijd over de kinderen te gaan en geen claimend gedoe, maar gewoon zo'n gezellige SOULmate.

Dit is ook een van de redenen dat ik ben gaan lezen en schrijven hier op Mamaplaats. Ervaringen zoeken/even van me af kunnen praten/ hulp vragen / etc.

Herkennen moeders dit? En hoe pakken jullie dit aan? Ben zo benieuwd waar vind je die vriendinnen in deze leeftijd?

(NB. Ik heb zelf geen Facebook, dus graag tips hieronder in de reactie)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je