{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alle ballen in de lucht houden.

Afbeelding blog 'Alle ballen in de lucht houden. ' Achtergrond blur afbeelding

Tita-Tovenaar, sinds oktober ben ik aan het werk als jongeren begeleider. Ik ben gaan werken voor het project "Ja voor een kans" een Project dat tot stand is gekomen door een paar Haagse fondsen die hebben gezegd er zijn teveel jongeren die thuis zitten en tussen wal en schip vallen.
die jongeren moeten geholpen worden. er is geld vrijgemaakt voor 50 jongeren vorig jaar en dit jaar nog 50, en dat is natuurlijk bij lange na niet genoeg om alle jongeren te helpen maar het is een begin. Ik heb het voorrecht dat ik naast de 2 fantastische collega's die ik heb ook nog een onderdeel mocht worden van het project.

Zoals jullie weten ben ik moeder van 4 kinderen en door diepe dalen gegaan, als moeder heb je een niet super hoge energie gehalte en al helemaal niet als je nog regelmatig uit je slaap wordt gerukt, maar ik had dit zooo onwijs nodig. Ik zou het niet gekund hebben om nog langer thuis te zitten, mijn passie zit echt in het zorgen voor mensen en helpen een betere versie van jezelf te worden. maar was ik zelf wel de beste versie van mezelf toen ik begon met deze baan?

Nee dat was ik nog niet, en meer in de zin van iedereen heeft dingen te leren en wij mensen leren ons hele leven lang toch? nu is het wel zo dat ik heel lang uit de running ben geweest en dus weer in moest komen met het werken, mijn hersens moesten worden geactiveerd en ik moest weer leren schakelen, scherp zijn, creatief, maar vooral ook mezelf zijn. 

Ik heb echt mega gezegend met deze lieve power vrouwen om mij heen, wat ben ik gegroeid in deze 7 weken dat ik daar nu werk, mindset,positiviteit, stilstaan en niet alles tegelijk willen doen, liever zijn voor jezelf, ruimte in mijn hoofd. Ik heb sinds jaren weer ander gespreksstof dan praten over mijn kinderen en alles wat daarbij hoort. ik voel mij weer mens, en echt ik heb super respect voor vrouwen die thuis kunnen zijn en daar vooral ook echt van genieten maar ik ben geen vrouw die daar goed op gaat. 

Had ik ooit gedacht dat ik weer zou durven "me eigen spontane IK " te zijn voor een groep onbekende mensen, zonder te twijfelen aan mezelf of wat iemand er ook maar van vind. ik realiseerde mij de ochtend voordat ik die training moest gaan geven dat mensen je nemen zoals je jezelf presenteert en overkomt, zoals je jezelf van binnen voelt als jij achter die persoon staat zal niemand weten dat je eigenlijk "nieuw"bent of "onzeker " .

Wat een kracht heb ik zelf, door eerlijk te zijn en vooral de jongeren gelijkwaardig te behandelen, doordat ik zelf wel de ervaringen heb die zei hebben dus mezelf goed kan inleven maar wel de plek van begeleider op mij neem. maar vooral hen niet het gevoel geef alsof ik boven ze sta wat natuurlijk ook niet zo is. toen ik dat terug kreeg was ik zo geraakt want ik was mezelf er niet eens bewust van dat ik dat al zo goed deed.

wat ik ook geleerd heb van mijn coach is elke keer een stapje uit mijn comfort zone, ik heb jaren geleefd in een "hok" waarin ik dacht als ik daar blijf dan kan niemand mij meer pijn doen. maar zo ontdekte ik steeds meer dat ik daardoor juist pijnleed omdat ik mezelf enorm tekort doe door niet uit mijn schulp te durven kruipen. het heeft jaren geduurd maar omdat ik nu zo erg toe ben aan al die veranderende processen kon ik het aannemen en ben ik gelijk begonnen met toepassen, en ik kan je zeggen soms wordt ik er gewoon misselijk van zo erg heb ik mezelf verstopt maar toch neem ik die stap dan en gaat het zo goed dat ik emotioneel wordt als ik het heb gedaan en ookal maak ik fouten zelfs dan nog ben ik trots.

En ja het is soms freaking zwaar met de kids en werken en koken en alles wat erom heen nog moet gebeuren, maar door positief te staan in het hele proces en doordat ik het ook op die manier blijf benaderen maakt het het allemaal een stuk dragelijker en wat ik doe op dagen dat het niet gaat? een zwaar potje huilen en balen dat ik me even super rot voel. en het toelaten het komt wel weer goed zolang ik maar blijf opstaan en proberen. 


Liefs..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je