{{ message.message }}
{{ button.text }}

Al drie jaar zonder jou...

Afbeelding blog 'Al drie jaar zonder jou... ' Achtergrond blur afbeelding

Blijf ademhalen, blijf doorgaan, probeer er niet aan te denken, niet aan denken…. Nee niet nu…. Kijk om je heen…. Verman jezelf. Ik sta midden in de Bijenkorf en de tranen prikken achter mijn ogen. De dag verliep anders dan ik had gepland. Een afspraak in de middag werd afgezegd terwijl ik deze zorgvuldig gepland had zodat ik afleiding zou hebben. De persoon met wie ik een afspraak had, was hier natuurlijk niet van op te hoogte het ging immers om een zakelijke afspraak en ja die kunnen nog wel eens verzet worden. Ik besluit om te gaan winkelen… retail therapie… vaak de beste therapie die er is toch? Ik sta op de babyafdeling… Juliëtte* wordt in augustus voor de tweede keer grote zus dus misschien babydingen kopen… vast een goede afleiding. Ik loop rond.. en rond… en voor de derde keer loop ik hetzelfde rondje. Ik durf niks vast te pakken… ik kijk toch tussen de jongenskleding… het is allemaal lief, klein en schattig maar ik merk dat ik paniekerig word…. Zo paniekerig. Opeens schiet er door mijn hoofd, wat als? Wat als deze baby het ook niet haalt? De paniek neemt toe en ik besluit de kinderafdeling te verlaten… het is beter als ik hier niet ben… veel beter… maar ik kan het niet loslaten. Ik loop verder… winkel wat.. koop hier en daar wat…. Maar ik wil terug naar de auto. Naar huis naar mijn levende kinderen… om te zien dat wat er met Juliëtte* gebeurde een uitzondering is… In de auto besluit ik Marnix te bellen… de tranen stromen over mijn wangen…. Morgen is het zover… drie jaar geleden dat Juliëtte* haar laatste adem uitblies… mijn hart klopte verder terwijl jouw hart stopte… verslagen en verdoofd liep ik dagen rond… alsof het niet gebeurd was. Het mocht niet zo zijn, niet mijn meisje, niet mijn mooie Juliëtte*… maar het is echt zo. Morgen leef ik al drie jaar zonder haar te zien bewegen, groeien, spelen, praten…. ze blijft voor altijd stil. Tot nu toe hield ik mij groot in mei maar vandaag voel ik mij gebroken, vandaag voel ik mij alleen, vandaag voel ik even alleen de pijn…. Ik denk aan mijn lieve mooie meisje en hoe helder zij nog in mijn geheugen gegrift staat en ik denk alleen maar … “dag liefje, was je nog maar hier”

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je