{{ message.message }}
{{ button.text }}

Al 33 weken zonder Fynn

In deze blog vertel ik hoe het nu gaat, 33 weken zonder Fynn*, bijna 23 weken zwanger ons kleine beetje geluk.

Afbeelding blog 'Al 33 weken zonder Fynn'

Lieve Fynn,

Het is alweer 33 weken geleden vandaag dat je hartje gestopt is met kloppen... Woensdag is mama alweer 23 weken zwanger. Wat gaat de tijd toch snel! En wat is er een hoop gebeurt de afgelopen weken.

Mama haar gevoelens gaan continu op en neer. Gelukkig heeft mama ook vaak goede dagen, maar soms zijn er van die dagen dat mama bij het opstaan al niet eens weet hoe ze die dag moet gaan doorkomen. Dit zijn er gelukkig steeds minder en mama doet echt haar best om zo goed als mogelijk met het gemis, verdriet en de leegte om te gaan.

Mama heeft best veel stress gehad de laatste tijd, stress omdat haar contract niet werd verlengd, kortom ik ga ziek uit dienst... Dat veroorzaakte spanningen en ook angst. Kan ik dat wel aan 7 dagen per week thuis zitten? Word ik niet gek van de stilte? Ik werkte nog maar 2 dagen in de week omdat meer werken zowel lichamelijk als geestelijk te veel was maar toch 2 dagen een soort ritme, iets doen waar je goed in bent. 

Die stress zorgde weer voor enorm veel twijfels en onzerheid over de zwangerschap. Zat alles echt wel goed? Kunnen we het aan als er toch iets fout blijkt te zijn? Voelde ik de baby nou wel of niet bewegen vandaag? 

Ik zag daardoor ook enorm op tegen de 20 weken echo. En naast de stress op het werk gebeurde er nog wat dingen die mij deden denken aan gebeurtenissen tijdens de zwangerschap van jou lieve Fynn. Soms had ik het idee alles continu opnieuw te beleven en werd het gevoel dat dit nooit goed kan gaan te sterk en kon ik niet meer anders denken als dat er vast ook nu iets fout zou gaan.

Gelukkig hebben we lieve mensen om ons heen die 24/7 voor ons klaar staan. En echt drie super lieve verloskundige die zodra mama maar enigszins stress heeft, twijfeld of het even niet meer ziet zitten op de stoep staan om haar gerust te stellen. Dit heb ik in de week voor de 20 weken echo echt zo nodig gehad.

En toen de dag van de 20 weken echo, die was pas in de middag dat leek mama handig met papa zijn werk, dat was het ook maar o wat duurde dat lang zeg! Met lood in mijn schoenen gingen we naar de praktijk, laat alles gewoon goed zijn! Bij jou was ook altijd alles goed maar toch heeft mama elke controle of echo echt even de bevestiging nodig dat het op dit moment nog goed is en ze weer verder kan gaan tot de volgende afspraak 

Gelukkig een lieve echoscopiste die alle tijd nam voor ons, ze stelde ook niet eerst 100 vragen maar mama mocht meteen gaan liggen. En ja hoor daar was het dan! Was was het al gegroeid sinds de laatste echo! Elke keer als ze weer iets goedkeurde viel er een enorme last van mama haar schouders en vond mama het zelfs leuk worden om naar te kijken! Mama kon genieten van de baby op de echo die ze niet alleen maar zag maar ook voelde bewegen! 

Die avond vierde wij de goede echo met jouw opa's, oma's, oom, tantes en onze beste vrienden. Mama had een taart gemaakt samen met papa en heb je de mooie helium ballonen gezien lieve Fynn? Ja je hebt het goed gezien je krijgt een broertje! 

IMG_20161004_223134_1477314963.jpg

Sinds dit goede nieuws, het einde van mijn contract en de rust die hierdoor over mama heen is gekomen gaat het best goed. Mama heeft zelfs al weer wat dingen opgeruimd in de baby kamer, kleertjes uitgezocht en zelfs leren werken met de naaimachine en al van alles gemaakt voor jouw broertje! Het doet mama goed om er op deze manier toch mee om te gaan. Ze begint zelfs al te merken dat ze toch al gevoelens krijgt voor jouw broertje en kan ze elke dag stiekem best een beetje genieten van het getrappel in haar buik. Het is dubbel en eng want voorlopig hebben we nog steeds geen levend kindje in onze armen. We genieten van de kleine dingen en dat lukt de ene dag beter als de ander maar we doen ons best. 

Ook is er nog een positief nieuwtje! Vanaf mei/juni 2017 gaat mama werken in de kinderopvang, zwanger solliciteren kan dus wel! Zo blij dat ze zoveel vertrouwen in mama hebben en zo fijn om iets te hebben om naar uit te kijken!

Lieve Fynn, we missen jou! We zijn trots op het feit dat jij ons toch echt voor het eerst papa en mama hebt gemaakt. Papa en mama houden van jou Fynn en we zullen jou nooit vergeten! Jij zit voor altijd in ons hart.

Xxx Mama

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je