{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ain't no mountain high enough

Jij maakte me tot wie ik ben. Ik ken niemand die zo sterk is als jou.

Afbeelding blog 'Ain't no mountain high enough'

Nu ik moeder ben, kijk ik ook met andere ogen naar mijn moeder.
Ik zie haar als mijn moeder, maar ook als oma voor mijn kinderen.
Ze is een geweldige oma en mijn dochters zijn gek op haar.
Ik weet en zie dat dit wederzijds is. Zoë vliegt haar in de armen zodra ze binnenkomt en Demi steekt haar handjes naar haar uit. Beide worden liefdevol opgevangen in de armen van mijn moeder.

De armen die zoveel liefde geven en ook zeker zoveel troost. Voor elke valpartij, voor elk liefdevol onthaal, maar ook voor mij. Niet alleen zij aan mij, maar ik ook aan haar. Mijn moeder heeft een turbulent leven gehad en is nu eindelijk haarzelf weer terug aan het vinden. Ze heeft veel verloren en veel verdriet gekend. Iets wat je niemand gunt en zeker niet iemand die zo dichtbij je staat. Ik ben trots op haar. Op de sterkte vrouw die ze is.

Ze zegt mij weleens spijt te hebben. Dat als ze mij ziet met mijn dochters, ze het idee heeft vroeger te kort geschoten te zijn naar mij, naar háár dochters. Ik zie dat zeker niet zo. Zoals je moeder is er maar één. Ze maakte mij klaar voor de grote boze buitenwereld en dat zie ik nu. Achteraf. Toen, vroeger botste we weleens. Nu ik zelf moeder ben zie ik in hoe belangrijk de lessen zijn die zij mij toen wilde meegeven. Deze lessen maken je tot wie je bent en wie je wilt zijn. Ze maken je een mooier mens.

Dank je voor al je liefde en wijze raad. Je bent niet alleen mijn moeder maar ook mijn beste vriendin. Dank je dat ik alles met je kan bespreken en je me leerde zelfstandig te zijn, doelen te stellen en je eigen pad te kiezen, opkomen voor waar je in geloofd en hier vol voor te gaan, je hart te volgen en je liefde te delen. Dank je voor de sterke vrouw die je bent en dank je voor de waanzinnige lieve en leuke oma dat je bent. Door jou ben ik wie ik ben. Ik ben nu echt mezelf en ga voor de dingen waar ik in geloof. Ik geloof in de kracht van de liefde en als je mensen om je heen hebt die echt van je houden, je alles kan doorstaan, want mam ik hou echt van jou!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je