{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dag kinderopvang, hallo groep 1!

Vandaag was het dan echt zover: na de nachtjes heel vaak afgeteld te hebben nam mijn jongste meisje afscheid van het kinderdagverblijf.

Afbeelding blog 'Dag kinderopvang, hallo groep 1!'
Op naar een nieuwe fase! Vandaag was het dan echt zover: na de nachtjes heel vaak afgeteld te hebben nam mijn jongste meisje afscheid van het kinderdagverblijf. Vanmorgen ging ze helemaal trots en blij met haar traktaties voor de allerlaatste keer richting 'de kindjes'. Ik heb vanmiddag vrij genomen, want mama, papa en grote zus gingen haar natuurlijk gezellig samen ophalen. Ze had het zichtbaar geweldig gehad en we kregen haar maar heel moeilijk mee naar huis. Nog even wippen, fietsen, glijden. Hier en daar een verlegen, maar overtuigende knuffel voor de leidsters en vooral afscheid nemen van haar beste vriendinnetje viel niet mee. Toen haar favoriete leidsters en dat vriendinnetje bleven zwaaien tot wij uit het zicht waren, moest ik zoals verwacht wel even slikken. In de auto zei ons meisje al gauw:''Ik mis Sosse heel'', waarop ik zei dat ze op school vast snel nieuwe vriendinnetjes maakt. Haar antwoord:''Maar die heten geen Sosse'' en daar had ze natuurlijk helemaal gelijk in. Je beste vriendinnetje vergeet je niet meteen. Toch weet ik uit ervaring met mijn oudste dat zodra een kind op school zit hij of zij het kinderdagverblijf en alles daaromheen snel vergeet. Op school doet een kind immers zoveel nieuwe indrukken op. We zeggen dus: 'dag kindjes, hallo groep 1...op naar een nieuwe fase!'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je