Snap
  • Mama

Dag kinderopvang, hallo groep 1!

Vandaag was het dan echt zover: na de nachtjes heel vaak afgeteld te hebben nam mijn jongste meisje afscheid van het kinderdagverblijf.

Op naar een nieuwe fase!

Vandaag was het dan echt zover: na de nachtjes heel vaak afgeteld te hebben nam mijn jongste meisje afscheid van het kinderdagverblijf. Vanmorgen ging ze helemaal trots en blij met haar traktaties voor de allerlaatste keer richting 'de kindjes'. Ik heb vanmiddag vrij genomen, want mama, papa en grote zus gingen haar natuurlijk gezellig samen ophalen.

Ze had het zichtbaar geweldig gehad en we kregen haar maar heel moeilijk mee naar huis. Nog even wippen, fietsen, glijden. Hier en daar een verlegen, maar overtuigende knuffel voor de leidsters en vooral afscheid nemen van haar beste vriendinnetje viel niet mee.

Toen haar favoriete leidsters en dat vriendinnetje bleven zwaaien tot wij uit het zicht waren, moest ik zoals verwacht wel even slikken. In de auto zei ons meisje al gauw:''Ik mis Sosse heel'', waarop ik zei dat ze op school vast snel nieuwe vriendinnetjes maakt. Haar antwoord:''Maar die heten geen Sosse'' en daar had ze natuurlijk helemaal gelijk in. Je beste vriendinnetje vergeet je niet meteen. Toch weet ik uit ervaring met mijn oudste dat zodra een kind op school zit hij of zij het kinderdagverblijf en alles daaromheen snel vergeet. Op school doet een kind immers zoveel nieuwe indrukken op.

We zeggen dus: 'dag kindjes, hallo groep 1...op naar een nieuwe fase!'

11 jaar geleden

Dank je wel! Ze gaat vanmiddag voor de eerste keer oefenen op de basisschool. Ze wil NU al gaan, zegt ze. Ik vrees dat het voor mama vanmiddag weer even slikken wordt...

11 jaar geleden

Wat een leuk en herkenbaar verhaal. Mijn jongste gaat over 3 maandjes van de peuterspeelzaal af en dan mag hij naar het 0-groepje. Hij vraagt nu al iedere dag of hij mag gaan...:-) En ja, zijn beste vriendje gaat naar een andere school dan hij....dat wordt nog wat.... Succes op de basisschool met je dochter.

11 jaar geleden

Dank je wel. Maar eerst vandaag nog even spannend. ( i.v.m. werk vriend, zie blog Positieve kanten van de crisis )

11 jaar geleden

Pftt, spannend! Succes morgen :-)