{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advocaat.

Gelijk krijg ik weer een sms terug ‘je weet helemaal niks Ria en je hoeft het ook niet te weten. Alsof jij zo schijnheilig bent’. He, wat bedoelt hij hier nu mee?

Afbeelding blog 'Advocaat. ' Achtergrond blur afbeelding

Dit keer sms ik hem niet terug maar wil hem gelijk bellen. Zijn telefoon gaat twee keer over maar hij drukt me weg. Binnen in vloek ik hoe durft hij. İk wil het weer proberen maar hoor m'n moeder me roepen dat de advocaat is gekomen. İk zucht en doe m'n telefoon weg ik hoor dat ik weer een sms binnenkrijg maar negeer het ik heb helemaal geen zin in dit gezeik. Wie weet hoe hij weer alles mij de schuld van gaat geven. Snel kijk ik even in de spiegel en loop naar de woonkamer toe, ik zie er niet uit maar probeer toch wel m'n haar goed te zetten met paar clipjes.

Geen idee wat er nu allemaal gaat gebeuren. Het enige wat ik wil is dat ik zo snel mogelijk van Nico af ben. De reden dat we zo snel zijn getrouwd komt door m'n engel en die is er niet meer. İk hoor m'n vader met meneer Selders praten. ‘ja jongen dat was lang geleden doe maar de groeten aan je vader. We moeten echt snel weer met elkaar afspreken’. ‘ja is goed meneer Alders ik zal het zeker aan m'n vader doorgeven’. ‘kijk daar is Ria m'n dochter, lieverd dit is Rinze waar ik het over had hij gaat je helpen’. Als ik Rinze zie zitten voel ik me rood worden. Wat een knappe kerel dit had ik dus echt niet verwacht. Hij staat op en geeft me een hand. İk glimlach en geef beleefd een hand terug. Hij heeft prachtige felle blauwe ogen. Het lijkt wel of ik er in verdwaal. Wat een perfecte gezicht. İk merk dat het een beetje te lang heeft geduurd en laat snel zijn hand los. ‘jullie waren nog hartstikke jong toen jullie elkaar als laatst zagen ik heb waarschijnlijk in de zolder nog een foto van jullie samen voordat jullie gingen verhuizen was je een dag bij ons om te logeren’. Zegt m'n moeder. İk voel me zelf heel warm het lijkt wel of hij me trekt. Stiekem probeer ik hem te bekijken. Hij heeft een strak blauw pak aan. Twee knoopjes van zijn hemd staan los. Hij heeft brede schouders makkelijk kan je zien dat hij sport. İk wil hem verder bekijken maar ik zie dat hij ook naar mij kijkt en voel me betrapt. Hij ziet zeker dat ik rood ben geworden en begin zenuwachtig met m'n haren te spelen. M'n moeder praat aan 1 stuk door over onze jeugd samen. ‘dat jullie gingen verhuizen vond ik niet leuk maar geef je vader wel gelijk. Hij had het nodig een nieuwe buurt’. Zegt m'n vader. Rinze knikt beleefd ‘ja m'n vader heeft vaak over u gehad meneer Alders. Hij komt over een weekje terug dan gaan we zeker iets doen heeft hij gezegd’. ‘ach jong noem me gewoon Leo’ zegt m'n vader lachend. ‘Leo schat zullen we boodschappen doen kunnen de kinderen hun werk doen’. Zegt m'n moeder. ‘nee mam het is goed jullie hoeven niet weg te gaan jullie weten alles al’ Zeg ik protesterend bang om met hem alleen samen te zijn. ‘nee ik moet echt boodschappen doen Alma komt vandaag langs ze wilt graag m'n appeltaart proeven’ zegt ze met een knipoog.

İk voel me ongemakkelijk alleen met Rinze in de woonkamer. Hij pakt allemaal papieren uit zijn tas ‘zullen we maar beginnen Ria. İk begrijp het als het te snel gaat je hoeft me alleen maar een seintje te geven’. İk knik, het gaat allemaal inderdaad heel snel maar als ik terugdenk wat Jasmine gezegd heeft wil ik dat alles stopt. Niet alleen door Jasmine maar ook door m'n engel die heeft dit niet verdiend. ‘Nee is goed Rinze ik wil het allemaal niet meer’. İk voel de tranen komen en bijt op m'n lip. İk zie dat Rinze ook niet weet wat hij moet doen, legt zijn hand op m'n schouder en knijpt er zacht in. ‘het komt allemaal goed Ria, dit zeg ik niet als je advocaat maar als een vriend. İk ben zelfs een van je eerste vrienden.’ zegt Rinze er lachend bij. İk moet met hem mee lachen en vertel hem alles wat er is gebeurd binnen twee weken. Rinze luistert aandachtig en schrijft af en toe wat op. Als ik eindelijk klaar ben met m'n verhaal merk ik dat het me goed gedaan heeft. ‘wil je hier tekenen Ria’ hij geeft me een pen en ik voel dat zijn borstkas m'n arm aanraakt. İk krijg er een raar gevoel van en knik. Trillend teken ik braaf. Daarna ruimt Rinze weer alles op in z'n tas. ‘ik ga Ria alles is duidelijk je kunt gerust zijn ik ga er voor zorgen dat je van hem af bent. Mag ik wel je telefoonnummer ik wil niet elke keer je vader lastigvallen’. Zegt Rinze lachend. İk schrijf m'n nummer op en geef het aan Rinze. We kijken elkaar iets te lang aan en ik kijk verlegen weg. ‘Dan ga ik maar’ we lopen samen naar de voordeur. Op Dat moment wordt er op de deur geklopt dat kan maar 1 iemand zijn die nooit de bel gebruikt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je