Snap
  • Mama
  • Gezond

Actieve Sportieve Mama

Ik vind het mama zijn helemaal geweldig, maar het is ook wel fijn om nog iets voor mezelf te hebben. Ik ben daarom ook blij dat ik het sporten niet op heb gegeven. Ik speel een sport in teamverband waarbij trainen dan dus ook noodzakelijk is. Wij trainen twee keer in de week, een keer drie kwartier en een keer één uur. De reistijd bedraagt 20 minuten enkele reis dus al met al ben ik ruim anderhalf uur weg. Dan heb je natuurlijk ook nog de wedstrijden . Die zijn meestal op zaterdag. Als we thuis moeten vroeg op de avond. Ik vind het belangrijk dat ik als mama ook nog mijn eigen ding heb. Nu kan het nog. Later als onze kleine meid groot is mag ze alle sporten gaan doen die ze wil. En zelfs meerdere als dat te combineren is. Mijn broertje en ik hebben dat ook altijd gemogen en ook bij mijn vriend thuis was sporten nooit een probleem.

Wel grappig is dat we een team hebben van dertien jonge enthousiaste meiden, waarvan er nu twee mama zijn. De andere mama is in hetzelfde seizoen bevallen. Op een of andere manier trekken wij nu wat vaker naar elkaar en kunnen we in de kleedkamer lekker keuvelen over onze twee kleine meiden.

Kortom ik ben mijn vriend echt super dankbaar dat ook hij de tijd maakt om thuis te zijn bij onze kleine meid zodat ik kan sporten en dat niet op hoef te geven.

Zijn jullie naast mama's ook fanatieke sporters??

11 jaar geleden

Ik ben geen fanatieke sporter, maar aangezien ik geen rijbewijs heb, trap ik heel wat kilometers op mijn bakfiets!

11 jaar geleden

Ik deed aan hard lopen maar ben met 38 weken zwangerschap van boven naar beneden van de trap gevallen, de klap was zo groot dat ik een scheurtje in mijn meniscus heb en er ontbreekt kraakbeen. Daardoor heb ik eigenlijk continue pijn aan mijn knie en hardlopen mag niet meer. Maar ik loop heel veel, 7km iedere (werk)dag met de honden en Stella in de wagen. Dat is goed voor mijn knie en zo kom ik tenminste nog aan mijn beweging.

11 jaar geleden

Ik was altijd heel fanatieke maar helaas door dat ik ziek werd heb ik het moeten opgeven. Ik loop nu heel veel en fiets dagelijks (als het niet sneeuwt) maar ik mis het nog wel heel erg hoor. Ik snap dat je het niet op wil geven.