Snap
  • Mama
  • mom
  • #momlife
  • tiredmom
  • #tired

Achter elke lach schuilt er...

“Hoe gaat het met jullie, alles goed zeker?!” Jaaaaaa, echt heel goed, beter kan haast niet! Of toch niet .... hoe of wat antwoordt jij als dat aan je gevraagd wordt? Zeg je maar ja omdat je dan denkt, zo daar zijn we van af. Of ben je oprecht.

Als mensen me vragen, zo en hoe is het nou? Gaat alles goed bij jullie? ?

Standaard antwoord ik met “Ja gaat super goed!” En dat gaat het ook wel hoor. Ik bedoel, ik geniet van me twee kindjes. Ik geniet ervan hoe mijn kleine tuttebel zo zorgzaam en liefdevol met dr broertje omgaat. Maar als je het me diep van binnen zou vragen, zou ik zeggen .. het gaat wel. 

En ik weet niet wat dat is, alsof je altijd maar moet zeggen dat het goed gaat. Bang om te vertellen hoe het echt gaat want zitten ze daar wel op te wachten. Ik denk dat de meeste mensen ook echt verwachten dat het ook altijd goed gaat als je net bent bevallen, en je een nieuw gezinslid erbij heb. Want dat is het mooiste wat er is toch!? En dat is zeker waar, er is niks mooiers dan dat .. maar het vreet mij van binnen soms wel een beetje op. Waarschijnlijk omdat ik mezelf staande moet houden, me zelf moeten overtreffen, me kindjes alles wil geven en anderen “moet” laten zien dat er niks mooiers is als een mama zijn.

Mama zijn, dat is wat ben. Met veel liefde en proud doe ik dat ook! Maar achter mama zijn zit ook echt nog een eigen persoon. Die wordt vaak vergeten, en helemaal door jezelf. Tuurlijk gaan je kindjes voor alles, maar jezelf wegcijferen heeft totaal geen nut geloof ik. Jezelf weer op #1 zetten is van belang. Even werken aan mezelf, niet meer me gevoel wegstoppen, niet meer depressief voelen, niet meer denken dat ik het niet aan kan, niet meer aan mezelf twijfelen, niet meer moe zijn, niet meer stiekem me tranen laten gaan, niet meer mezelf perfect voor doen, niet meer van alles me iets aantrekken, niet meer luisteren naar anderen maar alleen naar me eigen hart. Want dat klopt. 

En dit ... dit lucht al veel op om het te delen, want ik geloof dat ik heus niet de enigste zal zijn die hiermee rond loopt ...

4 jaar geleden

Sommige wel... Dan denk ik bij mezelf hypocriet! Kan nooit dat je helemaal nooit denkt vandaag ff niet hoor ? en als ze dat wel hebben nou well veel geluk ermee, ben blij voor ze. Gelukkig zijn de meeste mama's in mijn omgeving wel blij met logeerpartijtjes ?

4 jaar geleden

Degene die niet weten wat er speelt vragen door, maar als ze dan iets horen over depressie stoppen de vragen vaak.. want ja hoe reageer je daarop ??‍♀️. Ik ben er inmiddels wel aan gewend, vind t wel prima zo.

4 jaar geleden

Wat knap en fijn dat je weer goed op de goeie weg bent! Wat super fijn! Want onbewust raakt alles ermee geconfronteerd ermee in je omgeving. Ik denk dat ik niet durf toe te geven dat het hier ook een “depressietje” is ... ik een depressie????! Neeeee maar dat kan niet, heb ik geen tijd voor. Ik moet door, door voor me kindjes, het huis de hond ... maar vergeet mezelf .. ?

4 jaar geleden

Ja, vaak snappen mensen je niet als ze t zelf niet mee hebben gemaakt. En laat staan om iemand dan te begrijpen ? .. en als je dan dus zegt tegen de mensen die vragen hoe t gaat, dat t dus kut gaat ... vragen ze dan door? Of proberen ze dan over te schakelen naar ander onderwerp?