{{ message.message }}
{{ button.text }}

Absoluut géén poetswonder...

Het huishouden: een noodzakelijk kwaad. Ik doe het echt zó niet graag, dat ik me er soms best schuldig over voel...

Afbeelding blog 'Absoluut géén poetswonder...'

Ik heb ooit eens een facebook'vriendin' gehad (leren kennen via een hyve-groep waarin iedereen in dezelfde maand uitgeteld was, destijds in 2012) en die schreef iedere dag op facebook wat ze allemaal al had gedaan in huis. Boven gestofzuigd, keukenkastjes uitgedaan, beneden gestoft, gedweild, zolder uitgemest, was gestreken, enz. Ergerlijk oninteressant, maar voor mij persoonlijk nóg ergerlijker want ze benadrukte met haar ijverige gepoets mijn eigen afkeer tegen poetsen. Ik doe het niet zo veel en zo vaak...

Ik heb haar verwijderd als vriend, dus dat probleem is opgelost. ;-) Maar mijn poets-fobie niet. Ik vind het zó niet leuk! Als ik veel geld had, zou ik een poetsvrouw nemen. Maar dat is niet het geval. 

Mijn huis ziet er wel goed en normaal uit, al zeg ik het zelf. Ik zorg er wel voor dat het voor het oog netjes is en dat als je met witte sokken rond loopt, dat je sokken niet gitzwart zijn na een paar minuten. Maar verder... Iemand met smetvrees moet niet bij mij binnenkomen...

De ramen doe ik een keer per vier/vijf maanden. Stoffen doe ik ook maar zo weinig. De badkamer/keuken geef ik pas een beurt als ik echt zie dat het nodig is.... Het enige wat ik echt goed bij houd is de was. 

Het allergrootste probleem is rondslingerende dingen: brieven, speelgoed, knutselwerkjes, kleine frutsels die geen vaste plek hebben.... Die belanden op het aanrecht in de keuken, op de eettafel of op het dressoir. Als het net mooi opgeruimd is, ligt het binnen 1 dag al weer vol! Ongelooflijk! Waar komt het allemaal vandaan? Ik kan er dus niet erg lang van genieten. Dat motiveert ook niet echt om het vaker op te ruimen.... 

***

Gelukkig lees ik soms van die mooie slogans: 

'creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeën liggen!'

'Bij ons kun je van de vloer eten.... er ligt genoeg!'

'Vieze afwas bewijst dat ik mijn gezin te eten geef, een rommelige vloer laat zien dat mijn kinderen mogen spelen, een berg wasgoed is het bewijs dat mijn kinderen schone kleren krijgen, een natte badkamer laat zien dat ik ze in bad doe...'

'Please excuse the mess, my children are making memories'

En mijn grote favoriet:

'A clean house is a sign of a waisted life!' 

***

En daar houd ik me maar aan vast. Ik geniet en ik besteed veel tijd aan leuke dingen en zo min mogelijk aan verschrikkelijke dingen zoals het huishouden. In mijn achterhoofd jaloers op de mensen die poetsen wel leuk vinden, het soms zelfs een hobby noemen.

Ik vraag me af..... Wáárrrrrr zijn die nachtkaboutertjessss???!!!!???

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je