Snap
  • Mama
  • zwanger
  • vruchtbaar
  • abortus
  • eiceldonatie

Abortus en weer zwanger

Meer kinderen, dat komt niet helemaal goed uit... Dan maar eiceldonatie?
5 jaar geleden

Heel mooi dat je wil doneren, en als je het kan en mag (veel criteria ook waar je aan moet voldoen), zeker doen! Ik hoop wel dat je begrijpt dat je niet al je eicellen in één keer kan doneren, waardoor je dus na donatie alsnog flink aan de anticonceptie moet. Sorry als dit een “duh” voor je is, maar je weet maar nooit ?. Verder wil ik je sterkte en kracht toewensen met het verwerken van je abortussen en succes met het vinden van een manier om niet weer ongewenst zwanger te raken.

5 jaar geleden

Oneerlijk voor de kindjes zou zijn om in een gezin op te groeien waar ze misschien niet 100% gewenst zijn, misschien het gevoel hebben dat ze “in de weg” zitten. Deze beslissingen gaan niet over één nacht ijs (en de wachtlijsten zijn enorm, de plekken beperkt). Ze was zelf hoogstwaarschijnlijk al tot dezelfde conclusie gekomen en het is voor háár heftig.

5 jaar geleden

Als moeder van 2 van de 3 kindjes die door de pil heen gekomen zijn maakt dit mij heel verdrietig. Ik ben super blij met mijn trio, en hierna heeft mijn vriend (ja mannen kunnen ook verantwoordelijk zijn) een knoop laten leggen. Waarom volgen we die mannen toch altijd zo? Wil geen baby's meer, wil niet dat zijn baby ergens anders rond loopt, maar wil wel lekker sex. Het maakt mij niet uit wat je doet, als er een tekort is prima, doneer dan. Maak je mensen blij mee. Maar stop met sex tot je zeker weet dat je er alles aan gedaan hebt om nog een abortus te voorkomen. 10 weken en ouder, dat zijn gewoon al baby's met kloppende hartjes... En ja ik oordeel, als moeder van 2 cadeautjes kan ik niet anders dan verdrietig zijn.

5 jaar geleden

heb je al geïnformeerd bij een plek waar je zou kunnen doneren? Zeker ivm je leeftijdsgrens. Verder een jaar geleden dacht ik er ook aan om het te doen. Ik voldeed alleen niet aan de eisen. Maar inmiddels ben ik gedraaid en wil ik het toch niet meer. Het idee dat iemand half mijn kindje opvoed, straks doen ze het verkeerd etc. Ik ben te veel een control freak. ooo ps ik denk dat je vooral reacties of veroordelingen gaat krijgen om de abortussen en geen reactie op je vraag zelf. Vooral op fb...