{{ message.message }}
{{ button.text }}

Aanpassen...

Maar wie ben je nu eigenlijk zelf?

Afbeelding blog 'Aanpassen...
'

Als klein kind voel je je onbegrepen. Je durft je niet echt te uiten.
Zij zien niet dat je ergens mee worsteld. Zo erg dat je jezelf gaat bezeren. Eerst gooi je met je knuffels maar dat lucht niet op. Het moet pijn doen. Je slaat met je vuisten, je nagels knijpen en krassen in en over je huid.
Maar oh pas op...ze mogen het niet horen! Ze mogen het niet zien! Ze mogen het niet merken!! En ik? Ik mag geen verdriet voelen van mijzelf want dan moet ik huilen....

Nu ik zelf kindjes heb kan ik mij niet voorstellen dat je dat niet merkt aan je kind. Of kan je als kind al zo goed een masker opzetten en afzetten wanneer je je echt veilig voelt, alleen in je kamer...

Nu weet ik, jaren later, dat ik mij altijd heb aangepast aan de situatie, aan anderen.
Tsja maar wie ben je dan echt? Wat wil je nu echt zelf? Altijd over van alles kunnen twijfelen, geen beslissingen durven nemen, steeds weer in strijd met jezelf. Wat een onrust.
Opkomen voor jezelf dat leer je met vallen en opstaan en het is verschrikkelijk eng!

Dat ik er wat mee moet dat weet ik heel zeker.
Ik wil graag een voorbeeld voor mijn kinderen zijn en laten zien dat alle emoties zoals boosheid, verdriet, teleurstelling, blijheid, angst er mogen zijn. Lief zijn voor jezelf belangrijk is. Dat zorgt ervoor dat je groeit en door jezelf te uiten krijg je verbinding met jezelf en met de ander.*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je