{{ message.message }}
{{ button.text }}

Aangenaam, mijn naam is Amber

Voorstel ronde

Afbeelding blog 'Aangenaam, mijn naam is Amber' Achtergrond blur afbeelding

Dus.. Toen zat ik opeens op Mamaplaats. 

En dat komt eigenlijk omdat ik toch wat actiever geworden ben op social media. (vooral Insta). Ik moest iets gaan doen met al die foto’s en filmpjes van Kai. En met hoe blij ik word van mooie spulletjes voor Kai. Dus vandaar een Instagram over Kai, gemaakt door mij. 

Maar goed, inmiddels een maand later kom ik er achter dat ik het me eigenlijk dus best leuk lijkt om te bloggen. En andere blogs te lezen! 

Laat ik proberen mezelf zo kort en goed mogelijk voor te stellen. Ik ben dus Amber en op dit moment 26 jaar oud. 

Ik ben al 10 jaar kapster en bijna 6 jaar salonmanager van een salon in Dordrecht. Daar werk ik al een paar jaar met een vast team en geen enkele dag is het zelfde. Ik hou van de afwisseling in me werk. En alle afwisselende gesprekken die ik heb met de klanten. En dan probeer ik ook nog in alle vrije minuutjes het een en ander aan administratie te doen. 2 jaar geleden kwam ik wel voor de keuze te staan of ik de extra taken ook nog wilde doen als ik moeder zou zijn. Maar ik heb geen moment getwijfeld. Hierdoor werk ik wel de ene week 32 uur en de andere week 24uur. En tot nu toe is het goed te combineren met Kai. 

5,5 jaar geleden kreeg ik een relatie met 1 van mijn beste vrienden. Super cliché want, tjah het jaar daarvoor wilde ik helemaal geen relatie met hem. Want hij was een hele goede vriend, en ik wist hoe hij was. Maar eigenlijk was ik diegene die er niet klaar voor was. Na hem een jaar lang weggeduwd te hebben zijn we toch in een vrij korte tijd ontzettend verliefd op elkaar geworden. En het duurde maar 4 maanden voor we samen gingen wonen. 3/4 jaar later kochten we ons eerste koophuis samen. 

Eind 2018 had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Een maand daarvoor hadden we samen besloten dat we geen anticonceptie meer gingen gebruiken en we dol graag een kindje wilden. Ergens in je achterhoofd weet je dat het heel lang kan duren, maar uiteraard ook dat het in 1 keer raak zou kunnen zijn. Maar hé, die kans is mega klein toch? ‘We zien het wel’ zeiden we tegen elkaar. En ik hoor het me tante nog zo zeggen; ‘met deze instelling ben jij volgende maand al zwanger hoor’. Mijn eerste gedachten was dan ook met de positieve test in mijn handen; ‘WAT nu al’? Maar ik zeg je wel eerlijk. Die gedachte duurde maar 1 seconde. Want wat een rijkdom is het dat je meisjesdroom uit mag komen. En dat er een kleine mensje in je buik gemaakt word. 

De zwangerschap zelf ging eigenlijk gewoon perfect. Ik had normale zwangerschap kwaaltjes. Maar ook niet overdreven erg. En door de kwaaltjes voelde ik me tenminste wel echt zwanger. Met 32 weken lag je er al helemaal klaar voor! Opzich prima. Maar daardoor waren de laatste 2 weken 40 uur werken wel even een uitdaging. Ook de laatste loodjes ging eigenlijk gewoon prima. Een hitte golf overleefde ik zonder al te veel vocht vast te houden en met 39 weken stond ik te stampen met een Fanta in mijn hand, op het plaatselijke festival. En nog een leuk weetje over mijn zwangerschap. Ik was tegelijk zwanger met mijn 3 beste vriendinnen. De 3 vriendinnen waar ik echt mee ben opgegroeid. 

En eigenlijk is zelfs mijn bevalling niet een spannende blog waard. Na 7 uur en een kwartier weeën, en 2 minuten persen, mocht ik je met beide hand uit me halen. En dat allemaal op de uitgerekende datum. Oke oke. Ik had eerder die week even een valse start en ik was het echt wel heel zat, dat hoogzwanger zijn. Maar niks bijzonders dus eigenlijk. Meer hierover lees je in me volgende blog. 

Inmiddels 1,5 jaar later, kan ik zeggen dat Kai de perfect mix van Raymond en mij is. Een pretletter met weinig geduld.  

Liefs, Amber 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je