{{ message.message }}
{{ button.text }}

Aaaach, ik heb meer rust nodig…

Zo zorg je voor genoeg rust in je leven! Misschien loop jij ook regelmatig aan te hikken tegen jouw drukke en gehaaste leven.

Afbeelding blog 'Aaaach, ik heb meer rust nodig…'
Ik had het allemaal zo goed geregeld: in mijn agenda stonden voor de komende weken 2 dingen gepland die zorgen voor meer rust in mijn leven. Dingen die mij energie geven en waardoor ik weer kan opladen: een training volgen voor het opfrissen van mijn talenten én een heerlijk weekendje weg met een vriendin. Maar dan komt er opeens van alles tussendoor: last minute werkafspraken van mijn man en een wel-heel-laat-gecommuniceerde afzwemdatum voor mijn zoontje. Tja, wat doe je dan? Terug op mijn to-do lijstje… Na een ontzettend baalmoment, merk ik dat ik gelijk in de ‘regelstand’ ga: omdat mijn man dus toch niet thuis is, moet ik zorgen voor een oppas voor de kinderen, zodat ik tóch die training kan gaan volgen. En met mijn vriendin plan ik diezelfde avond een nieuwe datum in juni voor ons jaarlijkse weekendje weg. Op zich natuurlijk geen probleem, zul je denken. Maar toch ervaar ik dan heel veel druk en onrust in mijn hoofd. Ik weet niet hoe dat bij jou werkt, maar bij mij ontstaan er dan allerlei to-do lijstjes die afgewerkt moeten worden. En ik had juist deze 2 dingen al afgevinkt, omdat alles al geregeld was… Weg rust in mijn hoofd! Zo zorg je voor genoeg rust in je leven! Misschien loop jij ook regelmatig aan te hikken tegen jouw drukke en gehaaste leven. Welke bal houd je wel in de lucht en welke niet meer? Alles lijkt even belangrijk, dus hoe weet je wat je moet kiezen? Naar mijn mening gaat het erom dat je de dingen in je leven doet die echt waardevol voor jou zijn. Zodat je het gevoel hebt dat je meer rust ervaart en meer in balans bent. Hoe doe je dat? Eigenlijk is het heel simpel: het zit hem in het vereenvoudigen van het leven. Te kiezen voor de dingen die er toe doen en de energievreters achterwege te laten. Of ga voor goed genoeg: streef niet naar het maximale bij het maken van je keuzes en de verwachtingen die je hebt bij de uitkomst. Goed genoeg is ook prima. Dit kan je beslissingsproces vereenvoudigen en zorgt ervoor dat spijtgevoelens minder de kans krijgen om hun kop op te steken. Terwijl ik dit ‘opschrijf’, denk ik: zal die keuzestress alleen voor volwassenen gelden? Mijn zoontje (van 6 jaar) zag namelijk dat ik bezig was van alles te regelen en hij zei tegen mij: ‘Mam, een weekendje weg kan altijd nog, maar dit (lees: afzwemmen) is maar één keer!’. En ja, hij heeft helemaal gelijk. Hoe moeilijk is het dan om een keuze te maken? Niet dus, want dat is iets wat er toe doet voor mij! TIP: in mijn eZine MAMtips van maart ‘Gun jezelf rust in je hoofd!’ lees je alles over het opruimen van jouw ronddwalende gedachten. Een echte eye-opener! Meld je aan als gratis abonnee op MAMtips en ontvang iedere maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox. Mamcoaching

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je